Wysłany: 2011-12-19, 20:50 Jak ominąć bana na serwerze ?
Sprawdzone na systemie Windows XP i przy Vectrze. Ściągając poniższe oprogramowanie i postępując zgodnie z instrukcją wejdziesz na serwery, fora i strony na których dostałeś bana na IP.
1. Podłącz kabel Ethernet bezpośrednio do modemu i komputera. (na WIFI nie działa). - Działa.
2. Ściągnij poniższy program:
Ukryta wiadomość / Hidden message(aby ją zobaczyć musisz postawić użytkownikowi)
Wiadomość została ukryta, aby ją przeczytać należy się zalogować.
3. Uruchom go - nie wymaga instalacji.
4. W polu MAC Address zmień którąś z liter i kliknij Change MAC ID -> Czynność powtórz dla każdej dostępnej opcji w polu Choose Adapter
5. Kliknij exit program i zapisz zmiany.
6. Zresetuj modem i router (jeśli się przez niego łączysz).
Ostatnio zmieniony przez Ban 2012-03-01, 12:43, w całości zmieniany 4 razy
Nick w MP: Bryniu626
Na forum: 735 dni Posty: 87 Piwa: 9 Respekt: 11,5 Głosy: 1
Wysłany: 2011-12-24, 09:45
Camer, taka prawda że to działa (o dziwo). Tylko wymagane jest Win XP i Modem.
MAC Adres to ciąg znaków i cyfr po którym nadawany jest przez serwer DHCP adres IP. Usługodawcy mają bazę MAC swoich klientów - gdy włączasz internet - twoje pasmo jest przepuszczane przez serwer DHCP który sprawdza istnienie tego adresu MAC w bazie - gdy będzie istnieć zostanie nadane IP oraz zostaniesz przekierowany do serwera udostępniającego internet.
IP to ciąg cyfr które są nadawane automatycznie. Nie jest to odszyfrowany MAC ani nic innego tylko serwer DHCP nadaje ci go podczas łączenia. Gdy zakończysz połączenie w przypadku Neostrady Adres IP trafia do puli i ktoś inny go otrzyma gdy uruchomi komputer.
Nie będę pisał całej książki o tym ale to chyba najistotniejsze informacje.
wtf? "znaków i cyfr"? lepiej by było by napisać "liter i znaków" chociaż i to było by błędne ponieważ adres mac jest zapisany w szesnastkowym systemie liczbowym który wykorzystuje cyfry 1-9 oraz litery A-F... tego w pierwszej klasie technikum uczą... litości...
jak to "po którym"? możesz mi wyjaśnić co ty przez to rozumiesz?
większej głupoty w życiu nie słyszałem... no może poza tą z pewnego serialu gdzie myśleli że internet jest zamknięty w małej czarnej skrzynce ale mniejsza o to... serwer DHCP nie sprawdza istnienia adresu mac jedynie zapisuje go do logów przy połączeniu... jeśli było by tak jak ty piszesz to każdą zmianę karty sieciowej było by trzeba zgłaszać do swojego usługodawcy i po dodaniu go do bazy wtedy internet by działał... chyba że chodzi ci o adresy mac modemów to usługodawcy musieli by mieć adresy mac modemów z całego świata zresztą jaki w ogóle byłby cel w przetrzymywaniu adresów mac w bazie danych i ich weryfikacji?
tak, dodajmy że osoba łącząca się otrzymuje pierwszy wolny adres ip z swojego zakresu. i nie gdy uruchomi komputer a gdy ustanowi połączenie.
może to i lepiej że nie będziesz pisał o tym książki bo pewnie trafiła by do działu "Bajki i Baśnie"
I jeśli na czymś się nie znasz lub po prostu usłyszałeś od kolegów w szkole i nie zweryfikowałeś tego to proszę cię nie powtarzaj tych głupot dalej bo potem to się rozchodzi i mówią że polacy są ciency w informatyce a wszystko przez to że jakiś małolat próbował przyszpanować wiedzą i parę głupot wymyślił a reszta powtórzyła...
Administracja i moderacja niech wybaczy za ten mały offtop ale kolega wyżej wprowadzał użytkowników w błąd a przecież wszyscy chcemy aby na gtaonline były rzetelne informacje
@EDIT
nie będę spamił kolejnym postem więc dopiszę tutaj
Mój błąd, przez opieranie się na lekcji nauczonej w szkole nie pomyślałem o zerze ^^
tak tylko że my gdybamy o globalnych ISP
Tak tylko że ty miałeś błąd w każdym zdaniu.
Ostatnio zmieniony przez FlameON 2011-12-28, 14:40, w całości zmieniany 1 raz
Adres MAC nie ma nic wspólnego z ip służy jedynie do identyfikacji urządzeń w sieci lokalnej. Zresetowanie modemu powoduje zmianę ip. Można to zaobserwować gdy mamy internet miastowy czyli taki który jest zakładany przez prywatne osoby. Modem jest u tej osoby od której bierzemy internet i żeby zmienić ip musielibyśmy zresetować u tej osoby modem żeby zmienić ip.
Nick w MP: Marco Scalossi
Na forum: 781 dni Posty: 44 Piwa: 101 Respekt: 40,5
Wysłany: 2012-01-03, 18:49
Jeśli macie router, to wystarczy, że wpiszecie w przeglądarce "192.168.1.1", następnie pokażą wam się dane do logowania, tam wpisujemy "admin" a hasło też "admin", oczywiście bez cudzysłowów. Następnie wchodzimy w MACAdress, tam zmieniamy xx:TO:xx:xx tam zmieniamy którąkolwiek literkę lub liczbę od A-F i 1-9, dalej nie dawajcie, bo wam się internet nie odpali. Następnie zapisujecie zmiany, lecz w tym momencie resetujemy modem razem z routerem, lecz nie przytrzymujemy za długo resetu, bo zresetują Wam się ustawienia routera. Sam korzystam z tego sposobu, a mój router to Linksys. Mam nadzieję, że komuś się przyda ta informacja.
_________________ Skończyłem swoją karierę około 1 lutego 2012, więcej nie wrócę, elo.
Nick w MP: R_D_U
Na forum: 186 dni Posty: 42 Piwa: 35 Respekt: 49,5
Wysłany: 2012-02-12, 14:08
Jeśli chodzi ty o bany na IP to mam łatwiejszy sposób wystarczy tylko ponownie połaczyć internet jeśli chodzi o Wi-Fi to należy zresetować router pozdrawiam.