Witamy na GTAOnline Obecny czas to 2017-12-16, 12:05 Użytkowników: 72554
Strona główna | Użytkownicy | Grupy | Faq | Regulamin | Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Lagi w GTA V na dobrym sprzęcie
Autor Wiadomość

iNev. 





Informacje
Nick w MP: iNev
Wiek: 15
Na forum: 859 dni
Posty: 95
Piwa: 816
Respekt: 180
Respekt: 180Respekt: 180

Wysłany: 2016-05-14, 18:53   Lagi w GTA V na dobrym sprzęcie



Witam,
dzisiaj zainstalowałem GTA 5 na steamie i mam problemy z lagami oraz teksturami. Więc tak:
podczas chodzenia mam 30-40 FPS a podczas jazdy 30 FPS...
Gram na ustawieniach domyślnych.

Mój kolega kupił ten sam komputer co ja i gra na tych samych ustawieniach co ja - ma 60 FPS przy jeżdżeniu oraz przy chodzeniu.
Co robić? Myślę, że sprzętu nie muszę tutaj podawać, bo skoro inni mają ten sam komputer co ja i grają w GTA 5 na 60 FPS więc to raczej nie jest to wina sprzętu.
Dodatkowo mam wolno ładujące się tekstury, wygląda to mniej więcej tak: http://imgur.com/a/Lpcjt
Dodam, że nie zawsze się tak wolno ładują, ale dość często..
Osoby z tym komputerem co ja nie mają problemów z tymi teksturami..

Postaw piwo autorowi tego posta
 

KukiX 





Informacje
Wiek: 25
Na forum: 3626 dni
Posty: 577
Piwa: 16955
Respekt: 160
Respekt: 160Respekt: 160

Wysłany: 2016-05-14, 19:54   



"iNev." napisał/a:

Myślę, że sprzętu nie muszę tutaj podawać

Podaj bo może komputer nie spełnia wymagań gry.
Po zdjęciach wygląda to na jakiś problem z kartą graficzną, ale najpierw podaj jaki masz komputer (procesor, pamięć i model karty graficznej).

_________________
Postaw piwo autorowi tego posta
 

iNev. 





Informacje
Nick w MP: iNev
Wiek: 15
Na forum: 859 dni
Posty: 95
Piwa: 816
Respekt: 180
Respekt: 180Respekt: 180

Wysłany: 2016-05-14, 20:11   



"KukiX" napisał/a:

"iNev." napisał/a:

Myślę, że sprzętu nie muszę tutaj podawać

Podaj bo może komputer nie spełnia wymagań gry.
Po zdjęciach wygląda to na jakiś problem z kartą graficzną, ale najpierw podaj jaki masz komputer (procesor, pamięć i model karty graficznej).


Przecież wyraźnie napisałem, że jeżeli mój kolega kupił identyczny komputer, z identycznej oferty identycznej firmy i jemu chodzi wszystko poprawnie, to na 99,9% nie wina sprzętu. Ale jak chcesz.

Athlon X4 860 K (3.7-4GHz)
nVidia GeForce GTX 750 Ti 2gb
8 GB RAM

Może to nie komputer do Wiedźmina na ustawieniach ultra w 4K na 60 FPS, ale skoro mój kolega ma takiego samego i GTA mu chodzi lepiej, niż mi i inni ludzie, których widzę w internecie mają taki sam komputer z wyższymi ustawieniami gry (Ultra, ja gram na wysokich) to nie jest wina sprzętu.

Może jakieś sterowniki do karty graficznej brakujące? Bo te zanikające tekstury to porażka, a jak gram to przycina mi lekko właśnie gdy zanikają tekstury - dzieje się to w środku LS. Poza miastem wszystko chodzi płynnie i nie zanikają tekstury..

[ Dodano: 2016-05-14, 22:42 ]
Spróbuję zainstalować to, zaraz dam znać, czy pomogło: http://www.nvidia.pl/cont...pl&type=GeForce

Postaw piwo autorowi tego posta
 

KukiX 





Informacje
Wiek: 25
Na forum: 3626 dni
Posty: 577
Piwa: 16955
Respekt: 160
Respekt: 160Respekt: 160

Wysłany: 2016-05-14, 21:43   



Z innymi grami też są podobne problemy?
Mi kiedyś GTA V często crashowało i okazało się że jeden plik nie pobrał się do końca.
Z tego co wiem to na stemia jest jakaś funkcja do sprawdzania plików gry.
https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=2037-QEUH-3335&l=polish

Ostatecznie spróbuj przeinstalować sterowniki od karty graficznej.
Powinno pomóc.

_________________
Postaw piwo autorowi tego posta
 

iNev. 





Informacje
Nick w MP: iNev
Wiek: 15
Na forum: 859 dni
Posty: 95
Piwa: 816
Respekt: 180
Respekt: 180Respekt: 180

Wysłany: 2016-05-14, 21:53   



"KukiX" napisał/a:

Z innymi grami też są podobne problemy?
Mi kiedyś GTA V często crashowało i okazało się że jeden plik nie pobrał się do końca.
Z tego co wiem to na stemia jest jakaś funkcja do sprawdzania plików gry.
https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=2037-QEUH-3335&l=polish

Ostatecznie spróbuj przeinstalować sterowniki od karty graficznej.
Powinno pomóc.


Nie, tylko jedynie z GTA IV, są lagi, ale to optymalizacja systemu, mam Windows 10 a na Win 7 GTA 4 chodziło ładnie. Oprócz tego, reszta gier działa dobrze.
Przetestuję ten sterownik co pisałem, jak nie pomoże to zastosuję funkcję do sprawdzenia plików gry.
Będę instalował ten sterownik - podobno jest zrobiony pod GTA V: http://www.nvidia.pl/cont...pl&type=GeForce

[ Dodano: 2016-05-15, 15:31 ]
Zrobiłem weryfikację plików i wyszło wszystko poprawnie. Po zainstalowaniu sterowniku było OK, dzień później już to samo.
Co teraz mam zrobić?

[ Dodano: 2016-05-15, 18:57 ]
Lagi dalej są, dałem ustawienia na domyślne, bo takie ma ten mój znajomy i jemu chodzi wszystko dobrze a mi laguje jak cholera... 30 FPS no serio? I te tekstury wyglądają teraz tak:
http://imgur.com/a/8eCR5

[ Dodano: 2016-05-16, 21:55 ]
No dobra, z lagami sobie poradziłem i wiem co zrobić z teksturami. Muszę ustawić sobie w menadżerze zadań priorytet na wysoki. Jest wtedy okej, ale jest tak zwany "mouse lag", zacinająca sie myszka...... Co robić?

Postaw piwo autorowi tego posta
 

viran4 





Informacje
Nick w MP: StanleyWeed
Wiek: 21
Na forum: 1074 dni
Posty: 10
Respekt: 50

Wysłany: 2017-07-15, 21:23   



Formatuj kompa.

Postaw piwo autorowi tego posta
 
Tagi: lagi :: gta :: dobrym :: sprzęcie
Anonymous



Dołaczył: Wczoraj 0:00
Posty: 1
Skad: google.com


Anonymous Koniecznie zajrzyj na:






Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wersja do druku

Skocz do:  


phpBB by Przemo modified by xXx 2003-2016

Template GTAONLINE created by gtaonline.pl



Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 18