Nick w MP: xUfOkx
Na forum: 506 dni Posty: 37 Respekt: 50
Wysłany: 2012-01-05, 17:33
Mam pytanie jaki jest skrypt na pisanie przez www na czacie w mta?
Ta możliwość jest chyba tylko dla Adminów.
Na community znalazłem kilka, lecz nie wiem czy to te.
Nick w MP: marek659
Na forum: 120 dni Posty: 1 Respekt: 50
Wysłany: 2012-01-22, 12:06
Witam wszystkich szukam skryptu do MTA który by pozwalał zostawić Worej z pieniędzmi.Graczom pojawiała by się wiadomość np. Marek659 zostawił worek z pieniedzmi Podpowiedz:np Bank
Nick w MP: KmL lub Black
Na forum: 121 dni Posty: 62 Piwa: 31 Respekt: 50
Wysłany: 2012-01-22, 13:59
Cze , szukam takich skryptów :
1. Teleporty - Dowolny sposób teleportów mogło by to być na któreś z F np F3 albo np pod komendą /teles itd .
2. Wybieranie broni - Wybieranie sobie broni za pieniądze , pod komendą /bronie lub na któryś z F .
3. Prawdziwe Pojazdy - Dodawało by to prawdziwe pojazdy np Pagani Zondę .
4. Moderator - Dodawało by rangę Moderatora .
5. VIP - Dodawało by rangę VIP'a .
6. Eventy - Tabelka (lub admin musi wystartować) , obojętnie jakie .
7. Wybieraniem pojazdów - Była by tabelka z pojazdami (coś jak /cars w SA-MP) i by można wybierać różne pojazdy. Najlepiej pod jakimś przyciskiem . Ewentualnie można pod komendą /p .
8. Pasek Stanu .
9. System respektu .
Jeśli istnieje skrypt (gamemod) który posiada to co wyżej wypisałem to najlepiej go podesłać . Oczywiście bym był wdzięczny .
Nick w MP: Oski
Na forum: 119 dni Posty: 83 Piwa: 9 Respekt: 60 Głosy: 1
Wysłany: 2012-01-25, 11:50
Witam GlockPL,
Ad1. To zalezy gdzie sie chcesz teleportowac musisz znac pozycje miejsca i wtedy coś działać z panelem
Radziłbym ci samemu sie nauczyć GUI a to jest bardzo proste bo masz program w mta do tego nazwany "GUIEDITOR" wiec np robisz sobie 5 przyciskow gdzie w 4 przypisujesz w lua jakies pozycje jak nie poradzisz sobie to napisz, ale lepiej sam to zrob bo raczej nikt za ciebie roboty nie odwali jesli sam nie zaczniesz probowac, a do 4 przypisujesz zeby zamykalo okno
Beda ci potrzebne funkcje:
SetElementPostition
guiSetVisible
showCursor
Naprawde banalny skrypt.
Ad2.To rowniez wystarczy grdlist poczytaj o poradnikach w dziale lua
Ad3.http://www.gtaonline.pl/58576.htm
Ad4.Moderator jest standardowo w MTA wystarczy mu przypisac prawa w ACL poczytaj w dziale LUA
Ad5.Dodajesz nowa grupe w ACL i range rowniez tworzysz prawa ktore moze miec VIP, a pozniej ew.mozesz dodac domki dla vipow razem z garazami itp.
Ad6.Wytłumacz jaśniej nie wiem o co chodzi
Ad7.community.mtasa.com Jest tam taki skrypt poszukaj dobrze
Ad8. pasek stanu ale czego ? - pojazdu ? Peda ?
Ad9. Proste do napisania ale zalezy za co gracz mialby zdobwyac respect
Pozdro
Oski
Nick w MP: Oski
Na forum: 119 dni Posty: 83 Piwa: 9 Respekt: 60 Głosy: 1
Wysłany: 2012-01-25, 16:57
6. To juz bardziej zaawansowany skrypt.
Proponuje abyś zaczął od tych prostych i dopiero się wziął za te.
8.jesli chodzi o gui to bardzo prosta rzecz.
Uzyj:
SetElementData i SetAccountData do dawania respectu + do tego timer co godzine aby dawał +1 resp i event onPlayerLogin zalecam abyś tu dodał anty-afk z community może być
getElementData getAccountData do pobierania Resectu
getPlayerName - do nicku
Do id musisz wgrac ID system z community. i tez uzyc funkcji getElementData
Ile czasu grasz po wejsciu na server czy ogolnie ? Jesli po wejsciu na server to timer i event onPlayerLogin jesli ogolnie to przy kazdym wejsciu i wyjsciu musisz zapisac i pobrac czas jaki zapisalo poprzednio i go dodawac.
Troche namieszane ale ja nie mam innego pomyslu
Nick w MP: Bragga
Na forum: 159 dni Posty: 8 Respekt: 50
Wysłany: 2012-02-01, 13:09
Witam wszystkich . Proszę o życzliwą pomoc . Nawiązując do tematu pomocy proszę o :
- Skrypt Tak zwanej suszarki , już wyjaśniam o co chodzi ... Suszarka czyli , że policja widzi prędkość gracza .
- Panel salonu , opłata automatyczna za samochód nie jest wymagana
- Panel policji ... niekoniecznie podejrzewam , że sam znajdę/zrobię .
- Paczki tzn. takie jak w marmacie00 tylko nie od niego Albo można od niego ...
Dziękuje serdecznie , za pomoc stawiam piwko . Nawet kilka bo to cięższe zlecenie .
Nick w MP: Bragga
Na forum: 159 dni Posty: 8 Respekt: 50
Wysłany: 2012-02-25, 18:08
Witam ja szukam skryptu na to , że u policjanta widać prędkość gracza . Ten skrypt jest na Community lub w paczce marmata00 , jak możecie to poszukajcie mi ją ale tylko ją bez całego gammemoda o i przy okazji jak będziecie szperać w jego paczce to zapodajcie mi jeszcze jego skrypt na paczki ; ] . Stawiam Piffko , więcej niż jedno . Proszę o szybką odpowiedź . Bardzo mi pomożesz ; ] .