OpenRoleplay – Tworzony z Pasji do GTA: San Andreas przez Ekipę ls-rp.net
Dla wielu z nas GTA: San Andreas to coś więcej niż tylko gra. To kawałek młodości, tysiące godzin spędzonych w ulicach Los Santos i wciągający świat RolePlay, który pozwolił poczuć klimat wirtualnego życia w pełnym akcji mieście. Właśnie z tego sentymentu, wspomnień i autentycznej pasji do San Andreas powstaje OpenRoleplay – serwer, który tworzymy od podstaw, z myślą o tych, którzy chcą wrócić do korzeni i jednocześnie doświadczyć czegoś nowego.
🔹 Autorski Skrypt inspirowany LS-RP
Cały projekt opieramy na własnym skrypcie, pisanym od zera, zainspirowanym legendarnym Los Santos Roleplay. Dodajemy nowe funkcje i autorskie rozwiązania, aby serwer oddawał klimat klasycznego RP, ale był świeży i pełen możliwości.
🔹 Sentyment i autentyczność
OpenRoleplay powstaje nie tylko z myślą o graczach, ale przede wszystkim z prawdziwej pasji i sentymentu do świata GTA: San Andreas. Naszym celem jest oddanie tego wyjątkowego klimatu i zaproszenie Was do miejsca, gdzie każdy detal przypomni o najlepszych chwilach w Los Santos.
🔹 Zaangażowana Społeczność
Chcemy stworzyć przestrzeń dla prawdziwych fanów RP, gdzie każdy gracz ma wpływ na rozwój i atmosferę serwera. Wspólnie budujemy społeczność, która ceni dobrą zabawę i autentyczne podejście do rozgrywki.
🔹 Wsparcie Techniczne i Jakość
Dbamy o najwyższy poziom techniczny, stabilność i płynność działania serwera. Każdy aspekt OpenRoleplay jest dopracowany tak, aby gracze mogli cieszyć się bezproblemową i dynamiczną rozgrywką.
Dołącz do naszego Discorda!
Chcesz być częścią tego projektu od samego początku? Dołącz do naszej społeczności na Discordzie! Tam znajdziesz aktualności, możesz zadać pytania, a także dołączyć do pierwszych testów serwera.
Według pewnych screenów - ekipa informatyków aka programistów z Open RP nie potrafiła odpalić kilku gamemodów z internetu. Sypały się błędy i to ich wprawiało w złość.
W końcu nadszedł dzień kiedy pojawił się gamemode od LS-RP, który po kilku godzinach starania udało się uruchomić bez dużej ilości błędów. Tak o to podstawa serwera powstała. Później trzeba było ją troszkę pozmieniać i przypisać sobie autorstwo (które jest karane w Polskim prawie). Postanowiła wyrazić chęć mówiąc, że gamemode jest pisany od zera, ale rzekomo wzorowany na LS-RP.
Miejmy nadzieję, że przy starcie serwera nie dojdzie do wycieku adresów IP, działając na backdoorow'ym skrypcie z dziurawymi panelami. A z informacji, które posiadam - już jeden pozew zbiorowy za temat wycieku adresów jest tworzony dla administratora danych osobowych upadłego już projektu, jakiegoś serwera
czyzby konkurencja, a moze ktos kto chce popsuc ich opinie lub ma wywalone ego?
zapewne jestes osoba, ktora juz raz rozwalila serwer, szkodzi innym osobom, tworzy milion serwerow i zawsze konczy sie tak samo, nie ma sensu brac powaznie co Ty tu piszesz bo taka osoba powinna dostac bana na wszystko wszedzie
"Postanowiła wyrazić chęć mówiąc, że gamemode jest pisany od zera, ale rzekomo wzorowany na LS-RP." tutaj nawet nie zrozumiales o co chodzi xD bo mozna pisac od zera, ale wzorowac sie na lsrp
Może po tym zmienisz zdanie, czy może zasiadasz na jakimś stanowisku na tym projekcie, dlatego tak ostro zareagowałeś?
Odpowiadając na twoje przypuszczenia - nigdy nie rozwaliłem żadnego serwera, ani nigdy nie otworzyłem żadnego serwera, chyba nie mamy co w tym temacie nawet rozmawiać, bo nie ma o czym.
To ty chyba nie zrozumiałeś. Takie serwery nie buduje się w przeciągu tygodnia od upadku jednego "pseudo projektu", z którego obecny zarząd OPEN RP uciekł/został wyrzucony (dalej nie wiadomo jaka jest prawda) na poczet tworzenia własnego serwera.
Uwierz, że po wejściu na serwer zastaniesz gamemode LS-RP. Chociaż by nawet został zmieniony o 180 stopni, to wciąż są w nim pewne schematy działań pewnych funkcji, które to bez problemu udowodnią.
Od rozmów minęły jakieś 2-3 tygodnie (masz racje, stare jak świat), więc od tamtego momentu po porażkach przy odpalaniu innych gamemodów, które sypały błędy stwierdzono, że "napiszemy coś autorskiego od nowa, w końcu nie wiemy czemu tak od początku nie zrobiliśmy tylko pobieraliśmy paczki jak leci, aż któraś odpali". Ty próbujesz ze mnie czy z siebie głupka zrobić w tym momencie?
Autorskie projekty powstają miesiącami, jak nie wierzysz to wejdź na webarchive i zobacz sobie zapowiedzi różnych większych projektów (np. mighty roleplay) i jak to przebiegało. To, że język może być prosty nie oznacza, że sam się napisze.
Chętnie bym wrócił do rozmowy, gdy serwer wystartuję. Przedstawię ci ile chcesz dowodów, że jest to gamemode ls-rp, a nie autorski.
Wiem wiele więcej, niż ci się wydaje.
PS. nie jestem powiązany z żadnym serwerem ale mam wgląd do pewnych rzeczy, możesz przekazać ciekawskim kolegom
Od rozmów minęły jakieś 2-3 tygodnie (masz racje, stare jak świat), więc od tamtego momentu po porażkach przy odpalaniu innych gamemodów, które sypały błędy stwierdzono, że "napiszemy coś autorskiego od nowa, w końcu nie wiemy czemu tak od początku nie zrobiliśmy tylko pobieraliśmy paczki jak leci, aż któraś odpali". Ty próbujesz ze mnie czy z siebie głupka zrobić w tym momencie?
Autorskie projekty powstają miesiącami, jak nie wierzysz to wejdź na webarchive i zobacz sobie zapowiedzi różnych większych projektów (np. mighty roleplay) i jak to przebiegało. To, że język może być prosty nie oznacza, że sam się napisze.
Chętnie bym wrócił do rozmowy, gdy serwer wystartuję. Przedstawię ci ile chcesz dowodów, że jest to gamemode ls-rp, a nie autorski.
Wiem wiele więcej, niż ci się wydaje.
PS. nie jestem powiązany z żadnym serwerem ale mam wgląd do pewnych rzeczy, możesz przekazać ciekawskim kolegom [/quote]
Szukasz dziury w całym, skład eleski zebrał się po latach i po ugadaniu się z Sim00nem odpalają serwis na jego skrypcie. Nie widzę w tym żadnego problemu, on nie jest tak stary by nie było można z niego wyciągnąć czegoś ciekawego i każdym o tym wie. Myślisz, że oni się z tym kryją? Ha, wrzucili niedawno screen z serwera i jakoś masa hejtu się nie posypała więc? Każdy kto Ci odpisuję jest ciekawy nie dlatego, że to skrypt eleski a tego, że nie wiedzą czemu masz jakiś problem? Jeżeli tak bardzo Ci przeszkadza recykling kodu to przejdź się i wypisuj takie rzeczy pod postem V-Santos albo zmarłego w mniej niż dzień Definitive Edition który teraz powstaję na GTA V i też nie jest autorski
Uwierz mi, tematu by nie było gdyby nie kilka faktów o których wiem oraz to co napiszę niżej. Nie odzywałbym się dalej gdyby nie fakt, że:
- ziomek chciał dowodów, więc je dostał,
- dalej upieracie się, że to autorski skrypt; gdzie nawet w temacie jest napisane "Autorski Skrypt inspirowany LS-RP
Cały projekt opieramy na własnym skrypcie, pisanym od zera, zainspirowanym legendarnym Los Santos Roleplay. "
- teraz ty twierdzisz, że jednak to jest gamemode LS-RP - więc wychodzi, że nie ich autorski skrypt. Gdyby to była ekipa ls-rp to by otworzyli serwer pod domeną ls-rp.net - ale oni wiedzą doskonale czemu nie mogą pod tą domeną otworzyć serwera chcesz to ich zapytaj
Nie kumam waszej spruty do mnie i wmawiania mi, że to ja jestem jakiś nabuzowany, gdy mam totalny luz. Napisałem jeden komentarz i teraz tylko odpowiadam w momencie kiedy ktoś odpowiada mi - normalna reakcja
Bo od 3 tygodni jakis dzialamy razem z Arbuzem i to ja udostepniam skrypt ktory juz mialem wczesniej. Gdybysmy dzialali na gamemodzie lski to byśmy dzialali pod nazwa lski. Specjalnie bede dalej stosowal wyglad 1:1 z lski zeby Cie k***.
Bo od 3 tygodni jakis dzialamy razem z Arbuzem i to ja udostepniam skrypt ktory juz mialem wczesniej. Gdybysmy dzialali na gamemodzie lski to byśmy dzialali pod nazwa lski. Specjalnie bede dalej stosowal wyglad 1:1 z lski zeby Cie k***.
Tak, tak oboje wiemy jaka jest prawda
Przeczekajmy do startu, to zobaczymy te fajerwerki. Wrócimy wtedy do tematu - strzałka
czyzby konkurencja, a moze ktos kto chce popsuc ich opinie lub ma wywalone ego?
zapewne jestes osoba, ktora juz raz rozwalila serwer, szkodzi innym osobom, tworzy milion serwerow i zawsze konczy sie tak samo, nie ma sensu brac powaznie co Ty tu piszesz bo taka osoba powinna dostac bana na wszystko wszedzie
"Postanowiła wyrazić chęć mówiąc, że gamemode jest pisany od zera, ale rzekomo wzorowany na LS-RP." tutaj nawet nie zrozumiales o co chodzi xD bo mozna pisac od zera, ale wzorowac sie na lsrp
Proszę, jak masz czas to sobie poczytaj wszystko (wyciąg z discorda nie mojego autorstwa):
https://we.tl/t-QCLlhvNfMf
Może po tym zmienisz zdanie, czy może zasiadasz na jakimś stanowisku na tym projekcie, dlatego tak ostro zareagowałeś?
Odpowiadając na twoje przypuszczenia - nigdy nie rozwaliłem żadnego serwera, ani nigdy nie otworzyłem żadnego serwera, chyba nie mamy co w tym temacie nawet rozmawiać, bo nie ma o czym.
tutaj nawet nie zrozumiales o co chodzi xD bo mozna pisac od zera, ale wzorowac sie na lsrp
To ty chyba nie zrozumiałeś. Takie serwery nie buduje się w przeciągu tygodnia od upadku jednego "pseudo projektu", z którego obecny zarząd OPEN RP uciekł/został wyrzucony (dalej nie wiadomo jaka jest prawda) na poczet tworzenia własnego serwera.
Uwierz, że po wejściu na serwer zastaniesz gamemode LS-RP. Chociaż by nawet został zmieniony o 180 stopni, to wciąż są w nim pewne schematy działań pewnych funkcji, które to bez problemu udowodnią.
daloby rade wrzucic na imgur?
ostro? moze nie bez powodu bo jakos dziwnie sie to wszystko naklada?
moze, chyba ze...
no to akurat fakt, jest to niewiadoma. tylko kto tu wspomnial, ze taki serwer powstanie w przeciagu tygodnia? moze robil to wczesniej? pozniej wiadomo co sie stalo to tez to kontynuowal i nadal kontynuuje
jesli chca odwzorowac lske to chyba normalne, zreszta po kodzie bedzie to widac najlepiej
Bawi mnie podejście ekipy, która ciągle przylatuje na deva i się reklamuje w wiadomości prywatnej do członków.
Śmieszna próba pozyskania kilku członków na discordzie kosztem utrzymania dobrego PR.
Życzę otwartej głowy, dzięki której choć trochę zrozumiecie swoje złe ruchy.
Bawi mnie podejście ekipy, która ciągle przylatuje na deva i się reklamuje w wiadomości prywatnej do członków.
Śmieszna próba pozyskania kilku członków na discordzie kosztem utrzymania dobrego PR.
Życzę otwartej głowy, dzięki której choć trochę zrozumiecie swoje złe ruchy.
a dowodziki masz? jak nie to wypierdalaj
Oczywiście że są dowodziki, sam również zgłaszam te osoby do odstrzału
to nie są tylko 2 fake konta, tych sytuacji było znacznie więcej.
generalnie projekt to jedno wielkie dno pod kątem zachowania ludzi, zresztą sam jesteś przykładem.
nie ma co nawet negatywnego o tym pisać, taki serwer sam padnie
Podpis
Support Team:04.10.2020 - 01.09.2020 Test Moderator:03.05.2021 - 01.09.2021 Moderator:01.09.2021 - 23.10.2021
[quote="_jvneczek"][quote="shamou"][quote="_jvneczek"]Bawi mnie podejście ekipy, która ciągle przylatuje na deva i się reklamuje w wiadomości prywatnej do członków.
Życzę otwartej głowy, dzięki której choć trochę zrozumiecie swoje złe ruchy.[/quote]
a dowodziki masz? jak nie to wypierdalaj[/quote]
Oczywiście że są dowodziki, sam również zgłaszam te osoby do odstrzału
[url=https://i.imgur.com/yxVUqy0.png]Obrazek[/url]
[url=https://i.imgur.com/D2nZGZU.png]Obrazek[/url]
to nie są tylko 2 fake konta, tych sytuacji było znacznie więcej.
generalnie projekt to jedno wielkie dno pod kątem zachowania ludzi, zresztą sam jesteś przykładem.
nie ma co nawet negatywnego o tym pisać, taki serwer sam padnie [/quote]
Jeżeli sytuacji było więcej no to chętnie je zobaczymy bo z tego co widzę temat bardzo stary a osoby z ekipy zostały ***** odrazu po całym zajściu.