Witam, wystawiam gamemode Polskiego Serwera 24/7, który niedawno był tutaj dostępny, lecz wątek został usunięty z powodu wygaśnięcia linku. Paczka którą wrzucam jest naprawiona i z tego co wiem serwer na niej nie będzie się wyłączał po jakichś 15 minutach działania.
Poniżej oryginalny opis:
Witam, wystawiam ostatnią wersję który znajdował się na PS24, SAMP.PL
Jest to na nowo napisany gamemode, wizualnie wzorowany tak aby przypominał wersję tego sprzed zamknięciem ibizy Lagowego, bo ogólnie to co chodzi na necie to totalny syf.
GM posiada sporo systemów, System Eventów, OX, System Pokemonów, Skrzynek, Górnictwa, kilkanaście zabaw, areny DM, prywatne pojazdy, gangi.
Podziękowania dla:
- Game - za forum i panel gracza którego nie udostępniamy.
- Combacior - za cenne wskazówki, kilka funkcji, Anty Crasher 0.3.7 R2 oraz poświęcony czas.
- Rimmer - za plugin synchronizacji v2.0, teleport plugin telemod, iptolong
oraz strukturę Systemu Górnictwa
- Sunny_Leone - za wykonanie obiektów Miśka oraz wkład w obiekty
- Emily - za bycie sercem serwera, dziękujemy za prowadzenie PS24
Gamemode korzysta z kilkunastu pluginów, konfiguracja MySQL w scriptfiles dołączonym do paczki.
Konieczne jest wykonanie pliku ColAndreas.cadb którego znajdziecie na forum sa-mp.com!
Kod gamemodu jest dosyć specyficznie napisany - zobaczycie sami, kod Lagowego.
Jest tam wszystko potrzebne do odpalenia GM, razem z bazą danych.
Ukryta wiadomość / Hidden message(aby ją zobaczyć musisz postawić użytkownikowi)
Wiadomość została ukryta, aby ją przeczytać należy się zalogować.
Ostatnio zmieniony przez pseudolconfirme 2019-04-23, 00:59, w całości zmieniany 2 razy
1) Po przekompilowaniu GM wypluwa warning: PS24.pwn(48339) : warning 203: symbol is never used: "sd2i2a2shd2q"
2) W paczce brakuje pluginu "sscanf2"
3) Przy probie uruchomienia na hostingu "Ultra-H" GM sie freez'uje podczas wczytywania wszystkich systemow opartych o dzialanie na pluginie "ColAndreas". Gdy odkomentuje wszystkie systemy GM odpala normalnie.
1) Nie zagłębiałem się dokładnie w kod, gdyż nie byłem jedyną osoba która coś przy tej paczce majstrowała, szczerze mówiąc nie mam pojęcia co konkretnie wywołuje ten warning.
2) Racja, zapomniałem uzupełnić bo w oryginalnej paczce zapewne także nie było tego pluginu, ale nie jest to chyba zbyt duży problem dla nikogo.
3) Testowałem ten GM na swoim VPS i funkcje z ColAndreas po wygenerowaniu pliku ColAndreas.cadb o którym jest powiedziane w PRZECZYTAJ.txt w scriptfiles nie sprawiały mi żadnych problemów - mapa odpalała się bez żadnego problemu.
EDIT: Wrzuciłem poprawioną paczkę z brakującym pluginem.
Po odpaleniu na "Ultra-H" uzycie procesora wynosi 100%. Mozliwe, ze to wina procesorow, na ktorych stoi hosting a moze to wina owego GM'a > https://i.imgur.com/oOkfwkJ.png.
Hejka, pseudolconfirme, szczerze?
Nice backdoor dla Ciebie w komendzie, /hike w linijce 36297, PlayerData[playerid][player_admin] = WLASCICIEL;
Dobrze że zajrzałem w gamemode, więc gdy używacie tej mapy to polecam się wybyć tej linijki, i najlepiej jeszcze z OnRconLoginAttempt zawartości, albo całkowicie zablokować logowanie na RCON'a.
Usunąłem tam jedynie rozsypankę i nie zagłębiałem się w resztę kodu gamemoda, więc nie mam pojęcia czy znajduje się tam jeszcze jakaś niespodzianka tego typu.