Wysłany: 2024-08-16, 03:03
|
|
MTAPawel
Nick w MP: Paweł
Piwa: 7
|
|
|
Redemption to serwer RPG, który z założenia ma zapewniać klasyczną rozgrywkę RPG we współczesnym wydaniu. To projekt pisany przeze mnie całkowicie od zera z zamysłem przywrócenia czegoś, co poznaliśmy kilka lat temu przy okazji gry na topowych projektach, takich jak Play Your Life czy 4Life. Tutaj najważniejszy jest dobry smak i minimalizm, które w połączeniu tworzą idealną przestrzeń do rozgrywki dla każdego. Chcę, aby to miejsce było przyjazne dla starych wyjadaczy - którym obecnie na serwerach brakuje klimatu - oraz dla nowych, którym ta klasyka przywołana przeze mnie będzie świeżym oddechem.
Redemption = spokojna rozgrywka, bo u nas nie znajdziesz wojen gangów, deatchmatchu, czatu głosowego czy amerykańskiej immersji. Zamiast tego oferujemy Ci polskie frakcje, przyjemne prace dorywcze, klasyczne, organizowane przez administrację eventy i masę zabaw oraz innych zajęć dodatkowych, których z czasem będzie jeszcze więcej. Tutaj każdy sensowny pomysł przyjmowany jest z chłodną i otwartą głową, dlatego koniecznie dołącz do nas, śledź progres i #make_rpg_great_again!
➜ YouTube: https://www.youtube.com/@pawelredemption
➜ Discord: https://discord.gg/hs6DG3ADb3
PREZENTACJA SKRYPTU
Cygan
Blokady drogowe
Frakcja SAPD cz. 1 - Radiowozy, kajdanki, więzienie
Frakcja SAPD cz. 2 - Mandaty
Blokady drogowe
Salon samochodowy
Nowy licznik samochodowy
Panel lidera frakcji
Stacje paliw i praca dostawcy paliwa
Przybliżona data startu nie jest jeszcze ustalona, ale zakończenie prac przewiduję na jeszcze ten rok.
|
Ostatnio zmieniony przez MTAPawel 2024-09-09, 11:15, w całości zmieniany 6 razy |
|
|
|
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): SzawkaaOP |
|
Wysłany: 2024-08-20, 21:26
|
|
Wawel_Wawel
Piwa: 1
|
|
|
Serwer dobrze się zapowiada, devlogi wyglądają bardzo ok.
Na plus chęć odtworzenia starych czasów, pewnie znajdzie się kilku starych wyjadaczy którzy chętnie wpadną na serwer.
Na moje do zmiany licznik samochodowy, fajnie byłoby jeszcze zobaczyć forum.
Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): MTAPawel |
|
Wysłany: 2024-08-20, 23:35
|
|
MTAPawel
|
|
|
Cześć! Dziś prezentuję nowy system salonu samochodowego, który zastąpi niezbyt zachęcający dotychczasowy. W salonie pojawiają się auta, które dodaję na listę z ustalonymi przeze mnie parametrami podstawowymi. Każdy model ma również swoje widełki, z których losowana jest cena ostateczna; przy odrobinie szczęścia może się zdarzyć, że samochód pojawi się na wystawie z ceną atrakcyjnie niższą - w tym przypadku w oknie oferty pojawi się obrazek "SUPER CENA" tak, jak to widać na filmiku. Dodatkowo zobaczycie też na nim nowy przycisk, który będzie minimalizował ryzyko przypadkowego wciśnięcia. Po zakupie nowy samochód zrespi się w tym samym miejscu po paru godzinach. System został napisany tak, aby z łatwością można było dodawać nowe salony, a do nich nowe pojazdy. Zapraszam do oglądania!
https://www.youtube.com/watch?v=Ujmp6ftn2C0
|
Ostatnio zmieniony przez MTAPawel 2024-09-04, 23:56, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Wysłany: 2024-08-24, 22:32
|
|
MTAPawel
|
|
|
Cześć! Dziś chciałbym Wam zaprezentować aktualizację panelu logowania. Od teraz, obok prostokątnego pola z przyciskami, znajdzie się dodatkowe okno, w którym na bieżąco będą pojawiać się informacje o najnowszych zmianach na serwerze. Listę tych zmian będzie można przewijać w górę i w dół – od najnowszego wpisu do najstarszego. Dodatkowo, w panelu użytkownika pojawiła się nowa zakładka z ustawieniami. Na początek dodałem możliwość regulacji głośności muzyki, która odtwarzana jest w różnych lokalizacjach na mapie. Zmiany są dynamicznie zapisywane. Zapraszam do odwiedzenia naszego serwera Discord, na którym znajdziecie więcej informacji.
https://www.youtube.com/watch?v=n7w7MDaNUP4
|
Ostatnio zmieniony przez The Psychol 2024-09-04, 23:35, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
|
Wysłany: 2024-08-27, 01:25
|
|
MTAPawel
|
|
|
Siema! Do tej pory na serwerze dostępny był jedynie prosty, cyfrowy licznik samochodowy, który miał zostać zastąpiony nową, analogową wersją. Dziś nadszedł ten moment! Prezentuję Wam świeżo opracowany, analogowy licznik 🙂 Jestem w pełni zadowolony z efektu końcowego, więc najprawdopodobniej nie będzie już dalszych zmian. I zgodnie z obietnicą, na Waszą prośbę stary licznik można przywrócić w ustawieniach w panelu gracza. Do wyboru, do koloru. Zapraszam do odwiedzenia naszego serwera Discord, na którym znajdziecie więcej informacji.
https://youtube.com/watch?v=GHIkHgQrsNQ
|
|
|
|
|
Wysłany: 2024-08-28, 22:34
|
|
WitekPL
Piwa: 5
|
|
|
Witam, to może i ja dorzucę cegiełkę
Na plus napewno:
1. Chęć powrotu do dawnych czasów, co za tym idzie klimat dla typowego RPG jak sprzed kilku/nastu lat.
2. Estetycznie wyglądające devlogi, przyjemne dla oka ukazywanie nowości, jakie wchodzą na serwer
Na minus:
1. Mimo, że chciałbym zacząć na coś narzekać, to obecnie nie ma rzeczy, która bardzo razi oko.. może z czasem, zobaczymy
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): MTAPawel |
|
Wysłany: 2024-08-29, 19:59
|
|
MTAPawel
|
|
|
Siema, siema! Nie zwalniamy tempa 💪 Dziś pokażę panel lidera frakcji. Obecna wersja posiada podstawowe funkcje, takie jak dodawanie graczy do frakcji, usuwanie ich oraz możliwość zmiany rangi dla konkretnych członków. Zdaję sobie sprawę, że jest to na chwilę obecną mało rozbudowany system, ale specjalnie napisałem to tak, aby w przyszłości po konsultacjach z przyszłymi liderami frakcji, można było łatwo dodać kolejne funkcje. Ważna informacja: podczas jednej sesji zarządzania frakcją można wprowadzić wiele zmian jednocześnie, na przykład dodać nowego członka, zmienić mu rangę, a także usunąć innego gracza, a dopiero potem zapisać wszystkie zmiany naraz poprzez naciśnięcie odpowiedniego przycisku. To znacząco ułatwi proces, szczególnie przy dodawaniu nowych adeptów. Zapraszam do odwiedzenia naszego serwera Discord, na którym znajdziecie więcej informacji i zachęcam do obejrzenia krótkiej prezentacji poniżej.
https://www.youtube.com/watch?v=HRlu-jUqIBw
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 2024-09-08, 18:46
|
Post wygaśnie: 09.13, 18:46 wygaszony przez: The Psychol
|
The Psychol
Psychol
Nick w MP: The_Psychol
Piwa: 4355
|
|
|
|
|
Wysłany: 2024-09-08, 22:50
|
|
MTAPawel
|
|
|
Siema! Ostatnio sporo się działo w projekcie; pojawiło się wiele zmian wizualnych i detali, jak choćby zmodyfikowany system gotówki. Jednak nie zapomniałem również o systemach, które tworzą ten tryb. Dziś chciałbym Wam zaprezentować dwa skrypty, które łączą się w jedną całość.
Pierwszym z nich jest kluczowy system stacji paliw. Podczas programowania zadbałem o to, aby stacje nie były tylko miejscami, gdzie czasem trzeba zatankować, żeby samochód nie zgasł. Każda stacja posiada ustalone parametry, takie jak pojemność zbiornika paliwa oraz podstawową cenę za procent paliwa. Parametry te zależą m.in. od wielkości stacji i jej odległości od większego miasta. Na przykład: stacja w Doherty, San Fierro ma zbiornik o pojemności 1500 jednostek paliwa (na potrzeby filmiku zmniejszona do 50) i podstawową cenę 2,85 € za procent, podczas gdy stacja w Angel Pine ma pojemność 1000 jednostek paliwa i cenę na poziomie 2,35 € za procent. Jednak cena paliwa nie jest stała – zmienia się w zależności od ilości pozostałego paliwa w zbiorniku. Gdy poziom paliwa spadnie poniżej połowy, cena może wzrosnąć nawet o 1 €. Wtedy można zapłacić więcej, poszukać innej stacji lub... o tym za chwilę 🙂 Warto również dodać, że paliwo na stacji może się całkowicie skończyć – w takim przypadku nie będzie możliwości tankowania.
Aby zapewnić ciągłość dostaw i utrzymać konkurencyjne ceny, konieczne jest regularne uzupełnianie zbiorników, co można zrobić w pracy dostawcy paliwa. Od początku chciałem, aby gracze mogli aktywnie wpływać na działanie niektórych systemów. Praca dostawcy jest pierwszą z dostępnych i świetnie ilustruje tę ideę. To od Was zależy, czy na stacjach będzie paliwo, czy jego cena będzie korzystna. Na mapie pojawiają się dwie cysterny, a po wejściu do nich gracze otrzymują prostą instrukcję, jak pracować – wystarczy pojechać do różowego C na mapie, załadować cysternę, a następnie dostarczyć paliwo na wybraną stację. Stan paliwa na stacjach jest sygnalizowany kolorowymi blipami na mapie, które zmieniają kolor w zależności od poziomu zapełnienia – od skrajnie zielonego do skrajnie czerwonego. Warto dodać, że jedna cysterna mieści jedynie 50 jednostek paliwa, a stacyjne zbiorniki mogą mieć nawet do 1500 jednostek, więc w zależności od potrzeb może być konieczne wielokrotne wykonywanie kursów.
Mam nadzieję, że ten moloch, który opracowałem, przypadnie Wam do gustu. Muszę podkreślić, że parametry stacji paliw oraz wypłaty w pracy dostawcy paliwa są obecnie tylko poglądowe i na pewno ulegną zmianie w późniejszym czasie. Z racji tego, że każdy w końcu potrzebuje paliwa zadbam o to, aby praca była aktywnie uczęszczana. Zapraszam do odwiedzenia naszego serwera Discord, na którym znajdziecie więcej informacji i zachęcam do obejrzenia krótkiej prezentacji poniżej.
https://www.youtube.com/watch?v=iQBsqt3QuRo
|
|
|
|
|
|
Tagi: redemption |
Anonymous
Na forum: 245 dni
|
Anonymous Koniecznie zajrzyj na: