Witajcie , ot?? chcia?bym poprosi? o pomoc w przerobieniu kodu tak aby kamera zamiast obraca? sie o bodaj?e 180* polecia?a od punktu do punktu , czyli z miejsca innego ni? obecnie jest ustawione pod miejsce w kt?re obecnie sie obraca kamera poni?ej zamieszczam linijke w kt?rje zawarte jest "to co?" :
Naczy , te funkcje s? , lecz troszke wcze?niej , og??em chcia?em by po wje?ciu na serwer kamera w?drowa?a powolutku gdzies sobie , panel logowania mam , znajomy poprzedzi? wszystko setCameraMatrix w panelu logowania i wyl?da to tak :
Ostatnio zmieniony przez Mount 2012-05-14, 23:07, w całości zmieniany 1 raz
Id? pytaj znajomego. Potworzy? tutaj par? funkcji, kt?rych nie ma na Wiki, wi?c musz? by? jego. Jest to zabawa na ?adne par? stron tego tematu, a kolejnego takiego tematu nie pozwol? ci?gn??. Skoro masz kumpla, kt?ry zna si? na tym to do niego id?.
Znajomego nie ma do wakacji z t?d pisze tutaj , dlatego chcia?em poprosi? o pomoc , to co napisa?em wy?ej ?e napisane jest setCameraMatrix przy logowaniu , to zmaiast tego chcia?em powolny ruch kamery gdzie? , dopiero po zalogowaniu stosuje sie funkcja kt?r? opisa?em w temacie... Troszk? kolejno?? popsu?em post?w
[ Dodano: 2012-05-14, 23:56 ]
Mog?bys mi pom?c ustawi? to tak by przy logowaniu ta kamera sobie w?drowa?a?
Wybierasz jak?? pozycj? x,y,z (pozycja pocz?tkowa), potem kolejn? pozycj? x,y,z (pozycja ko?cowa) i w miar? mo?liwo?ci gdzie ma kamera patrze?. Tyle teorii, a co do praktyki to da?em Ci ju? zna?.
No ale je?li w przypadku tego ?e ca?y panel logowania rozpoczyna sie od kodu kt?ry poda?em wy?ej , to nie wiem jak to ma zosta? zastosowane ?eby po wje?ciu ona sobie hula?a
M?wi?em Ci. To:
Daj na sam pocz?tek kodu, a nie na jego koniec. Zanim u?yjesz tej funkcji to musisz j? zadeklarowa?. Kod czytany jest od g?ry do do?u, wi?c jak wstawisz najpierw odwo?anie, a potem dopiero zadeklarujesz funkcj? to wiadome jest, ?e Ci nie b?dzie chodzi?o.
Wstawiaj?c na sma pocz?tek kodu otrzymuje czarny ekran i brak panelu logowania , i tylko w kombinacji kt?ra wykona?em powy?ej cokolwiek sie pojawia , lecz brak ruchu kamery wtedy. Mog?by? mi wyt?umaczy? jak mam wyedytowac odpowiednio ten kod by kamera dzia?a?a?
Naczy ?rednio , bo to lekka tajemnica , s?uchaj w tmy kodzie co da?em wystarczy tylko usun?? setcamera matrix i jako? camera move ustawi? tylko w?a?nie nie wiem jak.