M?g?by mi kto? wyt?umaczy? funkcj? isTimer/setTimer/resetTimer ?
PS. Jak zrobi? licznik dla wi??nia (pokazuje si? licznik, kt?ry odlicza czas w gui u g?ry ekranu), ?eby po zako?czeniu czasu przenios?o go na spawn i jak zrobi?, aby mo?na by?oby podawa? czas w komendzie.
isTimer - sprawdza czy dany timer jest aktywny, np. ustawiamy timer na 10 sekund a sprawdzamy czy timer jest aktywny po dw?ch sekundach.
setTimer - ustawia timer, czyli co? co ma si? wykona? po ilu? sekundach. Jedna sekunda = 1000.
resetTimer - resetujemy dany timer, czyli tak jak wy?ej, ustawiamy np. timer na 10 sekund i po 5 sek go resetujemy i b?dzie od nowa robi? co? za 10 sekund.
Co do drugiego pytania, jest jaki? skrypt missiontimer czy jako? tak, ale nie wiem jak tam poustawia? by pyka?o wi?c nie pomog?.
A m?g?by? poda? przyk?ad do ka?dej z funkcji, poniewa? za wiki mta nie za bardzo dobrze jest
wyt?umaczone. Chcia?bym jak najbardziej prosty przyk?ad skryptu.
A i jak by? m?g? to bardzo prosz? poszukaj tego skryptu, bo ja nie mog? za bardzo znale??.
Czyli dzi?ki funkcji setTimer oraz isTimer m?g?bym ten licznik zrobi?.
PS. A co jest ?le w moim kodzie w 1 po?cie?
[ Dodano: 2012-09-16, 19:33 ]
Zrobi?em sobie tak, ale nie wypisuje "5 sekund ju? min??o! Mo?esz swobodnie...":
local licznik = setTimer ( function() outputChatBox("Zosta?e? uwi?ziony na 5 sekund!", jailPlayer, 0, 0, 255, true) end, 5000, 1 )
if not isTimer ( licznik ) then
outputChatBox("5 sekund min??o! Mo?esz swobodnie wyj?? z wi?zienia", jailPlayer, 0, 0, 255, true)
end
[ Dodano: 2012-09-18, 16:59 ]
Pomo?ecie ?
[ Dodano: 2012-09-20, 18:55 ]
Ju? sobie poradzi?em.
Rozwi?zanie podaje:
function wiez(jailPlayer)
outputChatBox("5 sekund min??o! Mo?esz swobodnie wyj?? z wi?zienia.", jailPlayer, true)
end
local licznik = setTimer ( wiez, 5000, 1 )
if isTimer ( licznik ) then
outputChatBox("Lolloooll !", jailPlayer, true)
end