Witam! Zwracam si? tutaj do was z pro?b? o pomoc ot?? chcia?bym spr?bowa? pisa? sobie powolutku serwer RPG lecz nie wiem od jakich zasob?w zacz?? i dla pocz?tkuj?cego polecacie serwer postawi? SQL/MYSQL/ACL.
BarteQ03, Zale?y. Je?eli chcesz by serwer by? dobry i drogi - server project. Je?eli chcesz, aby serwer by? ?redni, ale tani to pukawka. Na pocz?tku zacznij si? uczy? skrypty pod baz? danych. Je?eli to ogarniesz, napisz skrypt na rejestracj? u?ytkownik?w. Potem ( opcjonalne ) wybory spawn?w. Nast?pnie jakie? prac? itd, system pojazd?w. Dla mnie mySQL lepsze.
PS Postaw respekt jak pomog?em :*
Podpis
Użytkownik - 10-05-2016
Support Team - 17.06.2017 Moderator - 25.11.2017 Mod-Team - 02.07.2018
[ Dodano: 2017-06-04, 11:54 ]
Nie za bardzo pom?g?e? bo na pocz?tek to taki plik DB trzeba zrobi? lecz nie wiem co dalej tak ?eby nie bra? si? odrazu za ca?esystemy itp. tylko powolutku co? tworzy?
Pisz pod MYSQL najpro?ciej, najlepiej.
Zacznij sobie mo?e od jakiego? systemu ID graczy potem pm, zapis pieni?dzy, panel logowania, jakie? prace, komendy graczy, system administracji i dalej zale?y od tego jak chcesz rozbudowa? swoja rozgrywk? .
Core, sror... wszyscy macie og i my?licie ?e musi by? tak jak jest w tym gm... BarteQ03, Chcesz si? bra? za rpg to robisz zapisz graczy do mysql, system pojazd?w... Je?eli nie wiesz za co masz si? wzi?? to si? nie bierz.
Na sam pocz?tek proponowa?bym system nadawnia ID dla gracza, komendy typu pw,przelewanie pieni?dzy,admins itp. Potem dopiero ju? co? pod baz? typu logowanie,zapis itp.