Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2015-04-22, 22:54

Tomakan

Człowiek

Na forum: 4061 dni
Nick w MP: Tomakan

Piwa: 5

Respekt: 50

Cze??, mam takie konkretne pytanie.
Zabieram si? za robienie serwera, o jakiej tematyce zdradzi? nie mog?, na pewno b?dzie to innowacja, lecz nie zak?adam, ?e serwer na pewno b?dzie.
Opanowa?em lua, do takiego stopnia by porobi? to co potrzebuj?, jak b?dzie problem to tu si? zg?osz?, jednak nie jestem pewny co do robienia Gamemod'a.
W folderze Gamemodes, czy Gamemode, znajduje si? prosty przyk?ad Play, lecz chcia?bym zrobi? takowy sw?j, ale nie bardzo wiem co mia?bym w owym Gamemodzie zamie?ci?, wcze?niej bazowa?em na prostych skryptach, jako? nie zwracaj?c uwagi na Gamemod'y, lecz waszym zdaniem, co op?aca si? wstawi?, jaki kod. Sam spawn? A jak tak to w jaki spos?b. Ogarniam to, ?e za pomoc? funkcji z wiki, spawn itd, lecz tu rozwija si? drugi problem, raz kombinowa?em i mia?em czarny ekran, dlatego mogliby?cie przedstawi? mi w jaki taki optymalny spos?b zrobi? spawn? Jednak co gdybym nie chcia? takiego spawn'u, np patrz?c logicznie przy pobieraniu zawarto?ci serwera przeniesie mnie do ?wiata, zespawnuje, a ja bym chcia? by przy pobieraniu nie da?o si? biega?. Czy mo?e po prostu rozwi?zaniem tego jest onPlayerLogin, a dopiero spawn. Z mojej strony ta sklejka troch? przecz?cego tekstu jest dla was pewnie dziwna, ale od zawsze mam problem z tym gamemode, nie wiem nigdy jak to poprawnie napisa? i co tam ma by?, to co chc?, ale co optymalnie tam w?o?y? by nie duplikowa? tego w resourc'ach.

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2015-04-23, 11:42

Gerano

Mleko,Kakao,LUA

Na forum: 4266 dni
Nick w MP: Gerano

Piwa: 1460

Respekt: 146,3
Respekt: 146,3

Ostrzeżeń: 100%
Tomakan, w tym gamemode mo?esz nie musisz zamie?ci? co? co dla cb ma sens ?e np: robisz serwer rpg to robisz tam co? albo rp to tez co? tam zamieszczasz co wiesz ?e musi tam to by? i tak do ka?dego rodzaju serwera

Podpis
BUDOWA SERWERA: XXX

Prace: XXX%

Wysłany: 2015-04-23, 13:09

Tomakan

Człowiek

Okej, jednak me pytanie.
Jakich funkcji u?y? by po spawn'ie gracza, nie pojawia? si? czarny ekran, ma to zwi?zek z kamer??

Wysłany: 2015-04-23, 13:26

Na forum: 4771 dni

Piwa: 2512

Respekt: 833,5
Respekt: 833,5Respekt: 833,5

Ostrzeżeń: 60%

Wysłany: 2015-04-23, 14:59

Tomakan

Człowiek

Okej, ju? znam odpowiedz na wszystkie moje pytania, dzi?ki. Po piwku dla Pan?w.

Wysłany: 2015-04-24, 14:50

Iggy

#admin

Na forum: 4596 dni
Nick w MP: Iggy

Piwa: 1716

Respekt: 915
Respekt: 915Respekt: 915

Administrator: Admin ma zawsze rację | REGULAMIN FORUM | REKLAMA/VIP | .

Temat został zamknięty, z powodu naruszenia zasad lub wyczerpania treści.

Tagi: gamemode
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » LUA Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi