Witam jestem nowy w lua ale troch? podstawy znam prosz? o pomoc w zrobieniu systemu wypadk?w.Polega? by on na tym ?e dany gracz kt?ry mocno walnie w jak?? przeszkod? nie mo?e wyj?? z samochodu ani nim jecha? i pogotowie musia?o by go uleczy? je?eli nie by?o by pogotowia na serwerze musia? by czeka? 60 sekund.Za dobre odpowiedzi daje PIWO
Ja bym u?y? do tego funkcji toggleControl ( https://wiki.multitheftauto.com/wiki/ToggleControl , control'e: enter_exit, accelerate, brake_reverse, horn, vehicle_left, vehicle_right) i efekty (przyk?adowa funkcja: fadeCamera).
Ostatnio zmieniony przez krisu477 2013-06-30, 10:56, w całości zmieniany 2 razy
Nie wiem czy kod jest napisany poprawnie .Chcia?bym jeszcze ?eby wypadek tworzy? si? jak gracz mocniej walnie a nie tak jak teraz ?e tylko stuknie i jest freez. ?eby do pogo wys?a?o wiadomo?? ?e dany gracz ma wypadek a jak niema pogo to ?eby czeka? 60 sekund i samo go unfreezowa?o prosz? o pomoc w przerobieniu kodu .NIe ogarniam niekt?rych funkcji Za pomoc Daje PIWKO
A mo?na pro?i? o edycje mojego kodu i zaopatrzenie go w to ?e jak gracz ma wypadek i jak jest kto? z pogo to wysy?a do pogotowia wiadomo?c ?e gracz o nicku jest ranny jak niema pogotowia na sererze to go leczy po 30 sekundach bardzo prosz? wysy?am kod
Ma?a poprawka, przedtem napisa?em, ?e do sprawdzenia ile graczy w teamie nale?y u?y? getPlayersInTeam - fakt, da?oby rad? jednak ?atwiej to zrobi? za pomoc? funkcji countPlayersInTeam.