Witam,
W Ostatnim czasie troche pomaga?em na forum innym u?ytkownikom i teraz ja bym chcia? prosi? o pomoc.
Problem wygl?da tak ?e chcia?bym aby do ka?dego pojazdu by? przepisany dx 3d.
Kod ju? mam lecz jest taki problem ?e w wszystkich tych dx uzupe?niaj? sie dane z ostatniego pojazdu. A nie z ka?dego pokolei.
Ma kto? pomys? jak to naprawi??
Nie dam sobie r?ki uci??, ale powiniene? wszystkie funkcje DX wykonywa? w tej p?tli. Aktualnie dla ka?dego pojazdu zmienna si? nadpisuje i robi to dla ostatniego auta.
W dxDrawText masz poprawna zmienn??
Powiem ci ?e da?em w ?rodku to tworzy?o sie ok. 20 grafik w 1 i by?o 10fps. wi?c nie wiem.
[ Dodano: 2020-03-31, 23:37 ]
Co do tej zmiennej to tak mam poprawn? na gtao wycie?em 3/4 linijek zwi?zanych z dxDrawText poniewa? nie by?y potrzebne tutaj.
1 a 2 r?zni sie cieniowaniem wi?c to jest akurat dobrze.
[ Dodano: 2020-03-31, 23:46 ]
Zrobi?em jak m?wisz i nie pomog?o.
Na 99% te funkcj? DX musz? by? w p?tli. To jest niestety minus. Mo?esz spr?bowa? ograniczy? si? do konkretnej odleg?o?ci od gracza, je?li np. jest mniej ni? 100 metr?w to nie wykonujesz funkcji na wszystkich elementach na mapie.
Wilq, Pojazd?w jest ok. 10 w jednym miejscu dla gracza tylko wi?c 10 nie powinno obci??a?.
Spadki do 10fps s? zwi?zane z tworzeniem w p?tli ok. 10x w tym samym miejscu dla ka?dego pojazdu.
Pom?g? by? mi z t? p?tl?? Bo nie wa?ne jak to robie to albo sie nadpisuje jak m?wisz lub tworzy sie tego wiele.. kt?re te? sie chyba nadpisuj?.