Optymalizacja? Po 1 zobacz mo?e jaki? skrypt generuje b??dy w /debugscript 3
Je?li s? jakie? lagi na serwerze zapewne skrypty nie s? optymalne. Trzeba uwa?a? na liczbe elementdat, timer?w, eventu onClientRender i skrypt?w dzia?aj?cych nielogicznie. Lagi mo?e powodowa? tak?e za s?aby serwer i za du?a ilo?? graczy
Ka?dy wyra?a swoj? opini?, wi?c nie wiem z czym masz problem. I przesta? nadu?ywa? tych notatek, bo nie jeste? panem tego forum i mo?esz odpisa? normalnie w temacie jak na normalnego u?ytkownika forum przysta?o.
Co do tematu, to ju? zale?y od samego skryptu jakiego si? u?ywa oraz programist?w kt?rzy go pisali, je?eli nie do?wiadczone osoby zajmowa?y si? skryptem to wiadomo ?e skrypt b?dzie nie optymalny, tak?e polecam zleci? napisanie skryptu jakiemu? zaawansowanemu programi?cie lub samemu si? nauczy? na metodzie pr?b i b?ed?w. Co do znanego gamemoda OGRPG uwa?am to za skrypt nie optymalny i nie polecam go u?ywa?.
Janusz_GRA, Wydaje mi si? , ?e mo?e by? to spowodowane radiem , mia?em taki problem , ze przy wchodzeniu do pojazdu lagowa?o mi przez radio kt?re jest standardowe w mta.
Moje rady :
1.Sprawdz czy na innych serwerach po wej?ciu do pojazdu b?dzie ci lagowa?o.
2.Przeszukaj skrypty z eventami odpowiadaj?cymi wchodzeniu do pojazdu b?d? funkcji sprawdzaj?cych czy gracz jest w poje?dzie (np. isPedInVehicle)
3.Ostatecznie wy??cz system pojazd?w je?eli takowy posiadasz i sprawd? wtedy.
S?dzicie, ?e co? osi?gniecie tym zachowaniem ? Nadacie negatywn? reputacje i my?licie, ?e wygracie i b?dziecie wielcy? xD Co do samego problemu, powodem mo?e by? te? licznik lub interakcja je?li jest.