Napisa?em sobie skrypcior na sklep ze skinami dla graczy premium, wszystko dzia?a, okej.. ale gdy da?em ifa kt?ry sprawdza czy gracz jest w acl wszystko si? zacz??o komplikowa?, b??d?w nie ma jednak?e gdy gracz nie jest w acl Premium r?wnie? mo?e sobie skin zakupi?.
Triggera dobrze definuje, gdy mam premium pokazuje wiadomo?? ?e kupi?em skiny a gdy go nie nie mam to wy?wietla wiadomo?? ?e go nie mam lecz i tak mi go kupuje.
edit: Po dodaniu twojego kodu nie wy?wietla nawet informacji ?e nie posiadam premium.
Ostatnio zmieniony przez Toffiaaak. 2016-01-15, 15:29, w całości zmieniany 1 raz
Sprawdzanie czy gracz jest premium w ACL, mo?e odby? si? jedynie po stronie serwer'a, wi?c nie widze problemu zrobienia tego w?a?nie po stronie serwera z u?yciem onMarkerHit i potem trigger na strone clienta do tej funkcji.
addEvent("ustawSkina", true)
addEventHandler("ustawSkina", getRootElement(), function(gracz, id_skina)
setElementModel(gracz,id_skina)
outputChatBox ("#919191Pomy?lnie zakupiono#0053FF skina.", gracz ,255,255,255,true)
end
end
)
addEvent("biedakniemapremium", true)
addEventHandler("biedakniemapremium", getRootElement(), function()
local playerName = getAccountName ( getPlayerAccount ( gracz ) )
if isObjectInACLGroup ( "user." .. playerName, aclGetGroup ( "Premium" )) then
end
end
)
c-side
addEventHandler ( "onClientMarkerHit", marker, function(element)
if element ~= getLocalPlayer() then return end
triggerServerEvent ("biedakniemapremium", localPlayer)
guiSetVisible(okno, true)
showCursor (true)
idskinow = 259
guiGridListClear ( grid )
for i = 260, 264 do
idskinow = idskinow +1
row = guiGridListAddRow ( grid )
guiGridListSetItemText ( grid, row, kolumna, idskinow, false, false )
end
end)
Db3:
ERROR: Loading script failed: [CG]/premiumskins/server.lua:10: ')' expected (to close '(' at line 6) near 'end'
Zr?b tak. Po stronie serwera daj ten marker i funkcje, kt?ra sprawdza czy gracz ma premium. Je?eli ma to triggerClientEvent a je?eli nie to po prostu wy?wietl tekst o braku premium.
addEventHandler("onMarkerHit",marker,function(plr)
local playerName = getAccountName ( getPlayerAccount ( plr ) )
if isObjectInACLGroup ( "user." .. playerName, aclGetGroup ( "Premium" )) then
triggerClientEvent...
else
outputChatBox...
end
end)
W zwi?zku z tym, ?e jak widzimy autorowi tak szale?czo zale?y na rozwi?zaniu sprawy, ?e nawet nie jest w stanie si? pofatygowa? i przeczyta? kilku poradnik?w po czym skorzysta? z udzielonej ju? odpowiedzi temat zamykam.