Witam. zacz??em si? troch? interesowa? PAWN, ale nie rozumiem jednej rzeczy najbardziej. Dok?adnie chodzi mi o te funkcje (chyba tak to si? nazywa). Przyk?ad:
IsPlayerInArea itp.
Moje pytanie to: Jakie s? te funkcje, co poszczeg?lna robi. Nie chodzi mi o rozpisywanie na 20 linijek tylko np.
------ ta funkcja daje mo?liwo?? dania pieni?dzy graczowi.
Je?eli jest taki temat na forum z tym zwi?zany to prosi?bym o danie linku, a temat mo?e zosta? usuni?ty.
Oczywi?cie za ka?d? SENSOWN? odpowied? daj? piwko.
Tych funkcji jest za du?o w pawn, aby ka?d? szczeg?lnie t?umaczy? - wszystko masz po angielsku tutaj - je?eli znasz przeci?tnie angielski, to wi?kszo?? funkcji powiniene? zrozumie? po nazwie. Je?li chcesz po polsku, to pisz tutaj, ale tylko pojedyncze funkcje a nie wszystkie funkcje od sampa.
Okej dzi?ki. Mam takie pytanie. Czy m?g?by mi kto? pokaza? jak napisa? tak? funkcj?, aby wklei? j? do ca?ego GM? Nie chce gotowca dosta?, bo to nie na tym polega, aby skopiowa? i wklei? tylko chcia?bym, aby kto? mi pokaza? jak tk? funkcj? na komend? zrobi?.
ToxiC`, Sillence, chodzi mi o to jak napisa? komend?, aby gracz dostawa? pieni?dze np. /kasa [ID] [Ilo??]. Chodzi o to, aby kto? pokaza? jak to zrobi?.