Siema !
Jestem nowy w LUA. Potrzebuj? napisa? skrypt, kt?ry po wci?ni?ciu klawisza TAB pokazywa?by okienko na samym dole na ca?? szeroko?? ekran. No i oczywi?cie pokazywa?a by si? myszka.
Dzi?ki zi?. Piwko dosta?e?. Ale chodzi mi o co? innego jeszcze. Jak tworze to okienko w GUI, to jak je mam niby zapisa? , ?ebym m?g? sobie je do skryptu wrzuci??
Nadajesz sobie nazw? okienku np. mojeOkienko = guiCreateWindow(...)
W funkcji podczepionej pod to bindKey (TAB down) dajesz guiSetVisible(mojeOkienko, true)
A w funkcji podczepionej pod bindKey ale z TAB up dajesz guiSetVisible(mojeOkienko, false)
Je?li tworzysz w guieditorze, to po zrobieniu kodu klikasz outputcode i save.
Plik ci si? zapisze w folderze Guieditor/outputs (chyba).
Pami?taj ?e skrypt guieditor nie mo?e by? skompresowany(tj ZIP) musisz mie? wypakowany folder
Piwo dosta? ka?dy, kto wypowiedzia? si? w tym temacie. Ale Oski odpowiedzia? mi na moje pytanko. Dzi?ki Ci bardzo zi?. Ju? wiem do kogo musz? si? zwr?ci? po pomoc . I jeszcze prosi?bym o podczepienie tego pod bindKey. Nie mam o tym zielonego poj?cia.
Lub je?li to si? do niczego nie nadaje, to prosz? was bardzo o napisanie owego skryptu.
Dzi?ki za UP. Stworzy?em okienko i nadal nie wiem jak zrobi?, ?eby to podpi??. Mam zrobi? co? w stylu :
Czy jako? inaczej. Sorry, mo?e to by? pytanie na poziomie pierwszej godziny z LUA, ale ja nic ...
Zrobi?em okienko. Podpi?? by? ?
Ale jak ja mam doda? ten "plik" tego mojego okienka do skryptu?
Jak mam to po??czy?. Daj mi skrypt gotowy z tym okienkiem. Plis To lookne na niego i ju? b?d? wiedzia? jak zrobi? kolejne.