Witam ! Tworz? serwer do kt?rego naprawd? nie b?dzie trzeba si? logowa? poniewa? to b?dzie serwer race. A skoro nie b?dzie trzeba si? logowa? to jak zrobi? admina? Czy da rad? zrobi? tak, ?e admina wyszukuje po nicku, kt?ry ustawia si? w "Setting". Prosz? o pomoc. Za pomoc
local admin = {}
local login = 'admin'
local haslo = 'admin1'
function admin.loguj(thePlayer,plogin,phaslo)
if plogin and phaslo then
if tostring(plogin) == login then
if tostring(phaslo) == haslo then
setElementData(thePlayer,'admin.status', true)
outputChatBox('Zalogowales sie jako administrator',thePlayer,0,255,0)
else
outputChatBox('Podales zle haslo',thePlayer)
end
else
outputChatBox('Podales zly login',thePlayer)
end
else
outputChatBox('Nie podales loginu i hasla',thePlayer)
end
end
addCommandHandler('komenda',admin.loguj)
A nie pro?ciej doda? do acl w grupie Admin linijk?:
<object name="user.login"></object>
A nast?pnie zarejestrowa? si? na serverze komend? /register [login] [has?o].
P??niej wystarczy przy wbiciu na server zalogowa? si? za pomoc? komendy /login [login] [has?o]
Takim sposobem tylko administrator loguje si?. Gracze nie musz?.
Oczywi?cie wsz?dzie znie? wyraz "login" na sw?j login, jaki chcesz mie?.
Ostatnio zmieniony przez Drak 2014-07-16, 20:36, w całości zmieniany 1 raz
Z tego co wyczyta?em z jego wypowiedzi to on nie chce aby gracze si? logowali. Twoim sposobem owszem b?dzie "adminem", ale nie b?dzie mia? dost?pu do panelu administracyjnego bez jego przer?bek. Poda?em sw?j pomys?, gdy? wiem, ?e s? gracze, kt?rzy nie znaj? komend /login i /register. Lecz mam nadziej?, ?e on jednak je zna.
local admin = {}
local login = 'Admin'
local haslo ='admin1'
function admin.loguj(thePlayer,plogin,phaslo)
if plogin and phaslo then
if plogin == login then
if phaslo == haslo then
setElementData(thePlayer,'admin.status', true)
outputChatBox('Zalogowales sie jako administrator',thePlayer,0,255,0)
else
outputChatBox('Podales zle haslo',thePlayer)
end
else
outputChatBox('Podales zly login',thePlayer)
end
else
outputChatBox('Nie podales loginu i hasla',thePlayer)
end
end
addCommandHandler('komenda',admin.loguj)
[ Dodano: 2014-07-16, 19:32 ]
Ale przecie? ci wiadomo ?e w "Setting" nie mo?na 2x ustawi? nicku np. Dawirzo
Hahahahahhaha ale on se ustawi taki sam nick i wejdzie na serwer i tez bedzie adminem, w mta w opcjach nick moze sobie ustawic ka?dy taki sam....
Bezsensu. Jaki? login i has?o pod zmiennymi i ustawianie tego na setElementData, kt?re jest synchronizowane client <=> server kt?re nam nic nie daje.
Jak ju? autor tematu chce unikn?? logowania (nie wiem czemu) to mo?e warto sprawdza? seriale etc. Ale przecie mamy wbudowan? komend? /login oraz /register i w czym problem by admin si? logowa??
Drak, ja nie podalem mu calego skryptu na admina podalem mu jak moze on napisac takowy samemu w ten sposob nadaje on sobie prawa administratora. Jesli jednak chodzi o klasycznego admina to zgadzam sie z toba ze powinien uzyc oryginalnego skryptu.