Mam problem, nie wiem od czego zacz?? w zabieraniu prawka na czas.
Mam kod z zabieraniem na zawsze - i on dzia?a.
Natomiast je?li chodzi o czas, to funkcja setTimer? Czy getTickCount?
setAccountData - Zapisujesz date oddania prawojazd jak gracz wyjdzie z serwera
getAccountData - Odczytujesz date oddania prawojazd jak gracz wejdzie na serwer
setElementData - Zapisujesz element Date graczowi z dat? oddania prawoJazd
getElementData - Odczytujesz element Date gracza z dat? oddania prawojazd
getRealTime - pobierasz aktualn? date i godzin? ( je?eli trzeba ) i sprawdzasz z elementDat? ( Wykonywa? ifa z tonumber )
onClientRender - Renderujesz funkcj? i sprawdzaj?c? czy data oddania jest taka sama lub ju? ona mine?a i oddajesz.
@up
Co do wi?kszo?ci, mo?na si? zgodzi?, ale nie do ostatniego, tj. onClientRender.
Na c*** ma sprawdza? to co klatk? czy gracz mo?e ju? odzyska? prawo jazdy? Mo?na to sprawdza? w evencie onVehicleStartEnter (pisane z g?owy) czy aktualny czas > zabranego czasu i wtedy wpu?ci? do auta?
dudeks, z tym to Ci przyznam racj?, napisa?em mu to na szybko bo zchodzi?em z komputera. W przypadku onVehicleStartEnter piszesz wszystko po stronie server.
W jakiej kolejno?ci to da?? I to wszystko w jednej funkcji? Bo troch? pomiesza?o mi si?, ale z drugiej strony wpad?em na pomys?, ?eby zrobi? co? takiego, ?e je?li getElementData 'zakaz' r?wna si? getRealTime + ilosckary to setElementData 'prawojazdy' na true. Dobrze kombinuj??