Wysłany: 2014-01-31, 19:40
Novovix
xNinja powraca
Nick w MP: xNinja
Piwa : 452
Czy m?g?by mi kto? da?/pom?c skrypty/przy skrypcie. Logowanie i rejestrowanie kont na serwerze oparte o baze danych mysql, bo mam ju? powi?zany serwer z baz? danych ale nie wiem jak zrobi? login & register panel oraz tabele do tego. Czy m?g?by kto? pom?c?? Stawiam zimne
Wysłany: 2014-01-31, 20:12
McDeKi
Nick w MP: McDeKi
Piwa : 186
Pobierasz czy w bazi? nie ma takiego konta.
local konto = mysql_query ( handler , "SELECT * FROM dane WHERE imie='" .. mysql_escape_string ( handler , md5 ( NazwaUzytkownika )).. "'" ) -- sprawdzamy konto , czy istnieje
if mysql_num_rows == 0 then -- Je ? eli nie ma rekordu , to dodajemy nasze konto do azy
local Dodaj konto = mysql_query ( handler , "INSERT INTO dane (imie,haslo) VALUES ('" .. mysql_escape_string ( handler , md5 ( NazwaUzytkownika )).. "','" .. mysql_escape_string ( handler , md5 ( haslo )) "'" )
nazw? i has?o mo?esz pobra? z edit boxa.
Dodajesz do tego else ify, sprawdzasz czy nie ma spacji, czy pola s? pe?ne i tak dalej
LOGOWANIE
local konto = mysql_query ( handler , "SELECT * FROM dane WHERE imie='" .. mysql_escape_string ( handler , md5 ( NazwaUzytkownika )).. "' AND haslo='" .. mysql_escape_string ( handler , md5 ( haslo )) "'" )-- Pobieramy dane z bazy
local rows = mysql_num_rows ( konto ) -- sprawdzamy czy s ? dobre z tymi co podali ? my
if rows == 1 then -- Je ? eli s ? dobre , to na przyk ? ad robimy spawna
Oczywi?cie dodajesz ify elsy i tak dalej...
Wysłany: 2014-01-31, 21:42
Novovix
xNinja powraca
Nick w MP: xNinja
Piwa : 452
Dzieki Poradzi?em sobie, leci piwko
[ Dodano : 2014-01-31, 22:16 ]
A jednak nie dzia?a ;/
Jak m?g?by? to pode?lesz skrypt(gotowiec)?
Tagi: rejestracja :: amp :: logowanie :: mysql :: tabele
Anonymous
Na forum: 245 dni
Anonymous Koniecznie zajrzyj na: