Witam, szukam ch?tnej os?b ,kt?re pomog?y by mi napisa? panel logowania na serwer RPG.Z programowaniem lua mam styczno?? dopiero przez 7 dni i znam ju? podstawy(przeczyta?em wszystkie poradniki na forum).
Wiec chcia? bym ,?ebym w "moim" panelu by?a mo?liwo?? rejestracji, logowania i wybrania miejsca spawn LV.
Ju? mamy stworzony spawn, gie?d? itd. tylko w?a?nie zosta?o napisanie panelu.
P.S. Prosz? nie pisa? ,?e "Po co za to si? bierzesz jak nie umiesz" i innych takich odpowiedzi ,poniewa? kiedy? trzeba si? nauczy? i tak dla tych ciekawych nie robimy
serwera z neta tylko chcemy wszystko zrobi? sami.
Pomagamy tylko na forum. Co do panelu, mo?esz zrobi? go w gui, a wi?c potrzebujesz:
-2 przyciski(zaloguj;zarejestruj)
-2 edity na login i haslo
i to chyba tyle. zr?b takie gui i wtedy pogadamy o oskryptowaniu:)
a je?eli nie wiesz co to gui to tutaj poradnik:
http://gtao.pl/tut-gui-vt91053.htm
Powiem tak mam ten serwer z star? paczk? moderator?w z serwra .... wykupili hosting na serverproject. Dw?ch zabra?o si? za mapowanie, jeden jest grafikiem, a ja za HTML(forum) i w?a?nie pisanie tych skrypt?w.
Nie wiem czy na server project mo?na z MySql zmieni? na account
Tak na server project.
Chcemy zrobi? server minimum 70% w?asnych skrypt?w itd. Nie wa?ne ile nam to zajmie ale mam nadzieje ,?e si? uda
HarnasWLKP, przy wchodzeniu gracza do gry wy?wietlasz mu panel logowania a gracz w nim wpisuje login i has?o. Masz dwa przypadki - klika zaloguj lub zarejestruj. Je?eli kliknie zaloguj to sprawdzasz w mysql czy dane konto ju? istnieje "("SELECT * FROM gracze WHERE login=?",login)" i je?eli to prawda to gracz zostaje zalogowany, bo konto istnieje, a w przeciwnym przypadku wy?wietlasz mu wiadomo?? ?e podane konto nie istnieje. Je?eli kliknie zarejestruj to pobierasz login oraz has?o i ustawiasz je w bazie danych "("INSERT INTO gracze SET login=?, haslo=? ",login, haslo)" i wtedy ju? mo?e si? zalogowa?. Mo?esz r?wnie? ustawia? mu UID, serial, kiedy zosta?o stworzone konto, kiedy si? zalogowa? itp.