Wysłany: 2015-12-26, 01:44
Jezaczek
gg: 36153551
Nick w MP: Wilku
Piwa : 230
Witajcie, m?j problem polega na tym. ?e gdy z y_files chce pobra? liczny odpowiedzialne za spawn to nie dzia?a. A zrobi?em to tak:
Dodam ?e kordy zapisuje idealnie w pliku, lecz po wyczytaniu... Nie dzia?a, zaczyna mi gre ?cina? do 1/2 FPS?w a u mnie norma to 90-120
Tutaj kod czytaj?cy kordy wraz z Timmerem ( Do spawnu )
Kod:
SetPVarFloat(playerid, "SpecX", PlayerInfos[playerid][playX]);
SetPVarFloat(playerid, "SpecY", PlayerInfos[playerid][playY]);
SetPVarFloat(playerid, "SpecZ", PlayerInfos[playerid][playZ]);
SetTimerEx("Spawn", 5000, false, "d", playerid);
SetPlayerPos(playerid, PlayerInfos[playerid][playX], PlayerInfos[playerid][playY], PlayerInfos[playerid][playZ]);
I w tym momencie zwiesza gre.
Kod: forward Spawn(playerid);
public Spawn(playerid)
{
SetPlayerPos(playerid, GetPVarFloat(playerid, "SpecX"), GetPVarFloat(playerid, "SpecY"), GetPVarFloat(playerid, "SpecZ")+3);
SetPVarFloat(playerid, "SpecX", 0);
SetPVarFloat(playerid, "SpecY", 0);
SetPVarFloat(playerid, "SpecZ", 0);
//SetPlayerPos(playerid, PlayerInfos[playerid][playX], PlayerInfos[playerid][playY], PlayerInfos[playerid][playZ]);
SendClientMessage(playerid, LIGHTGREEN, "Spawned");
return 1;
}
Wysłany: 2015-12-26, 13:17
ToxiC.
Piwa : 8590
Czemu 2x razy spawnujesz i u?ywasz pvar?w i zmienych? Albo to albo to, tak mi si? wydaje, nie robi?em nigdy na pvarach.
Tam gdzie dajesz timer, usuwasz wszystko, timer te?. Jezeli robisz na zmiennych to:
Kod: SetPlayerPos(playerid, PlayerInfos[playerid][playX], PlayerInfos[playerid][playY], PlayerInfos[playerid][playZ]);
powinno wystarczy?, je?eli nie dzia?a to sprawd? czy te zmienne posiadaj? warto?ci kord?w, tzn
Kod: printf("%f, %f, %f", PlayerInfos[playerid][playX], PlayerInfos[playerid][playY], PlayerInfos[playerid][playZ]);
pod linijk? ze spawnem. Oczywi?cie mam nadzieje ?e dajesz to w onplayerspawn.
Wysłany: 2015-12-29, 00:34
Jezaczek
gg: 36153551
Nick w MP: Wilku
Piwa : 230
G?upi nie jestem, oczywi?cie ?e daj? w OnPlayerSpawn.
Poczyta?em troch? i dostosowa?em si? do twojej uwagi. Uda?o si?, zrobi?. Dzi?ki wielkie.
Mo?na Lock.
Tagi: spawn :: plików
Anonymous
Na forum: 245 dni
Anonymous Koniecznie zajrzyj na: