jak w temacie i opisie mam problem z GM IYW ( It's Your World)
Nie wiem jak dac komus lidera frakcji jestem w?ascicielem serwa i nie wiem jak ktos umie to ok na MysQl jak co zrobie co bede musia? tylko prosze wszystko szczeg??owo napisa? a nie np : ...........> uzupe?nij
tylko co mam uzupe?nic co wpisac itp Og?lnie jak co za pomoc daje zimne
i
Ostatnio zmieniony przez mateusz305 2018-02-13, 17:07, w całości zmieniany 1 raz
Wchodzisz do mysql potem masz tabelke ogrpg-factions i uzupe?niasz tam (Lider ma range 99) UID, NICK, SAPD, 99 (Jakos tak, masz wszystko w tabelce napisane)
Wiem ale jak zrobic zeby by?o UID skad wziac UID bo mi na tab nie pisze i nie wiem jak sprawdzic a i nie jestem pseudolem bo ucze sie dopiero lua i mam narazie serwer PRIVATE
[ Dodano: 2018-02-13, 14:30 ]
Bo ja juz mam tabelke odpalon? ale jak UID sprawdzic i zrobic zeby na tab by?o
[ Dodano: 2018-02-13, 14:30 ] MotherShip, Jak bedziesz cos wiedzia? jak te UID sprawdzic to napisz bo to wazne
To Tw?j drugi problem? Opisz go ja?niej gdy? nikt nie b?dzie si? domy?la? co Ty masz na my?li... Jakie UID na Tab? Jakie ID po wej?ciu i wyj?ciu na serwer by?y takie same?
No ze klikam tab i widze u graczy np na prywatnym serwie albo publicznym napis UID na gorze i ID
i pod spodem przy graczu pisze jego UID i ID tak jak jest odrazu z nazw? na scoreboardzie o to samo mi chodzi
Podpis
Polski Real Life Zapraszam Serdecznie Pełna nazwa serwera: Polski Real Life @1shot1kill.pl
Przecie? to wszystko jest domy?lnie w zawartej paczce. UID przypisuje si? do zarejestrowanego konta. A, ID dzia?a na spos?b taki, ?e ka?dy kolejny gracz kt?ry wejdzie dostanie unikalny numerek przez kt?ry ?atwiej nam przyk?adowo przela? pieni?dze. ID jest zmienne ze wzgl?du na to; je?eli gracz A wejdzie na serwer z ID 3 i wyjdzie, a wejdzie gracz B po wyj?ciu gracza A odziedziczy jego ID gdy? jest to wolny numerek. Serwer nadaje kolejno numerki w zale?no?ci od ilo?ci graczy. Natomiast UID jest to pomniejszy spos?b na znajdywanie graczy...