Witam! Jestem w trakcie tworzenia gamemoda b?d?cego kopi? Roleplaya z SAMP'a wraz z dodatkiem nowych funkcji z MTA. Narazie oceniam post?p prac na oko?o 4%. Na ten moment mam skonczone:
-Tworzenie postaci
-Wybor skina
-System Banku ( bank , bankomat, pieni?dze,konto,portfel,karta)
-Zapisywanie log?w z Banku(transfer pieni?dzy ) Czatu .
Teraz zeby nie byc go?os?owny pare screenow :
Resource jest pisany od 0 przez moj? skromn? osob?. Prosz? o wyrazanie sugestii , opinii na temat tego resource'a
U?ywam wbudowanego w MTA mysql'a czyli internal.db - mysle ze jest on wystarczaj?cy pod tego typu dane.
Co do paneli - my?l? , ?e tak , lecz jestem bardziej przekonany w strone gui na serwerze:)
Wiem , jednak raczej zostan? przy internalu - po prostu ?atwiej wszystko oskryptowa? , z mysql trzeba si? troszk? nam?czy?. My?l? , ?e jak skoncze pisa? to spr?buje przerobic wszystko na mysql'a.
Po 2 - nie mam bladego poj?cia jak postawi? wirtualn? baze danych - co? czytalem o xamppie , ale co? mi nie wychodzi .
jhomlala, instalujesz xampp. W??czasz xampp contorl-panel, zaznaczasz Svc w Apache i MySQL, a potem przy nich klikasz Start, potem wchodzisz w przegl?darce http://localhost/
Je?eli to ma by? globalny projekt (dost?pny dla ka?dego) to lepiej zosta? przy wewn?trznej bazie danych.
Musz? stwierdzi?, ?e nie jest ?le, aczkolwiek mam zarzuty do tych napis?w typu "Bank". Dodaj cie?, bo czasem jest taka sytuacja, ?e napis b?dzie na tle jakie? jasnego t?a - wtedy napis b?dzie nie widoczny.
Polskie znaki by si? jednak przyda?y. Ode mnie masz .