Witajcie. Ot?? ostatnie mnie czasy wraz z kumplami pracowali?my nad GameModem RP. Wszystko ?adnie pi?knie , ca?o?? pod??czona pod bazy MySQL itd. Lecz mamy 1 problem. Chcieliby?my zrobi? rejestracj? przez forum a mianowicie pod??czy? jako? baz? serwera z forum tak by by?a mo?liwa rejestracja konta na forum. A teraz ja?niej : Chcieliby?my by dane rejestracji konta w grze z forum lecia?y w prost do bazy MySQL. I tu si? pojawia problem . Jak to zrobi?? Oczywi?cie wszelak? pomoc nagrodz? piwkiem
Nie rozumiem postu @UP. Dalej czekam na odpowied? jak zrobi? rejestracj? konta w grze kt?ra by?aby na forum. Chodzi mi o co? takiego : Ew. Taka rejestracja mo?e by? zawarta w Temacie na forum.
Musisz podpi?? skrypt logowania na serwerze oraz rejestracji na forum na tej samej bazie danych. Na forum tworzysz konta, dodaj?c rekordy do MySQL (by co? takiego zrobi?, musisz cho? troch? si? na tym zna? na tworzeniu stron).
Po stworzeniu konta na forum - mo?emy na serwerze zalogowa? si? na te same dane, poniewa? u?ywamy tej samej bazy danych.