Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2012-08-13, 13:23

Fargo007

Na forum: 6113 dni

Piwa: 1227

Respekt: 50

Ostrzeżeń: 100%
Witam, ot?? potrzebuj? zrobi? Plugin co? w podobie do Audio Plugina. Nie chodzi mi o d?wi?ki tylko chcia?bym, zrobi? w?asny obiekt (taka opcja wesz?a chyba w Samp 03c lub 03d), ?e zrobi?bym jaki? budynek - Obiekt - i ?e gracz musi zainstalowa? u siebie na komputerze ten plugin bo inaczej b?dzie go kickowa? z serwera. Chcia?bym mie? plugin w .dll i .so na serwer oraz instalator tego Pluginu dla Graczy ...

Prosz? o poradnik jak takie co? wykona?, chyba, ?e kto? zrobi to sam od 0 (chod? nie lubie gotowc?w :) ) lub mo?e kto? ma ju? taki plugin :D
Prosz? o du?o informacji na ten temat :)

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2012-08-13, 13:28

Combacior

Na forum: 5795 dni

Piwa: 2161

Respekt: 1060
Respekt: 1060

Ostrzeżeń: 20%
Tutaj masz taki temacik o pluginach, tylko ?e po angielsku. Po polsku nigdzie nie znalaz?em.

Wysłany: 2012-08-13, 14:11

Fargo007

CombaT, dzi?ki na pewno si? przyd ;)

Prosz? o jakie? jeszcze odpowiedzi :)

Wysłany: 2012-08-13, 14:16

B!4CK

Never give UP!

Na forum: 5809 dni
Nick w MP: John

Piwa: 1891

Respekt: 124,2

Fargo007, Poczytaj tego u?ytkownika tematy ,kt?ry stworzy? dwa pluginy.

http://www.gtao.pl/inne-p...tow-vt71657.htm
i
http://www.gtao.pl/inne-p...v10-vt71659.htm

R?wnie? Ci polecam rozmow? z u?ytkownikiem ,kt?ry mo?liwe ,?e Ci pomo?e w stworzeniu pluginu.

Niby nic ,a mo?liwe ,?e Ci pomo?e :)

Podpis
Cześć
! :)

Projekt, który poruszy scenę platformy SA:MP!

Wysłany: 2012-08-13, 22:20

Fargo007

blackelegy, Sorry, ale to nie on stworzy? te pluginy tylko zupe?nie inny Gracz z innego forum ;)

Ale dzi?ki za pomoc i za rady :)

Wysłany: 2012-08-14, 08:44

optimus

PawnoMen

Na forum: 5613 dni
Nick w MP: [PMS]ReveresPL

Piwa: 159

Respekt: 59

Ostrzeżeń: 80%
Ja te? ci dzi?kuje bo w?a?nie chcia?em ustawi? graczom grawitacje wielkie dzi?ki.

Podpis
Prpgramujesz w Unity i potrzebujesz pomocy?
|?Zapraszamy na forum Unity?|
http://www.unity3d.ugu.pl

Wysłany: 2012-08-14, 13:09

B!4CK

Never give UP!

Na forum: 5809 dni
Nick w MP: John

Piwa: 1891

Fargo007, A to przepraszam najmocniej, pomyli?em si?.

Zobacz to :
http://www.youtube.com/watch?v=x2JPwZJelOk

Po tym to ja zobaczy?em i stwierdzam ,?e to ?atwe.

Podpis
Cześć
! :)

Projekt, który poruszy scenę platformy SA:MP!

Wysłany: 2012-08-14, 13:36

bartekdvd

Na forum: 5711 dni

Piwa: 1582

Respekt: 83

"optimus" napisał/a:

Ja te? ci dzi?kuje bo w?a?nie chcia?em ustawi? graczom grawitacje wielkie dzi?ki.

Pami?taj ?e ten plugin b?dzie dzia?a? tylko na wersje 0.3e oraz 0.3eR2 gdy wyjdzie nowa wersja sampa b?dziesz musia? poczeka? na moj? aktualizacj?, gdy? opiera si? on na statycznych adresach w pami?ci serwera. Z ka?d? wersj? adresy si? zmieniaj? przez co trzeba b?dzie aktualizowa? plugin co ka?d? wersj?. Niestety jest to spora wada tego typu plugin?w jednak daj? one du?e mo?liwo?ci.

@Fargo007
Nie wiem czemu s?dzisz, ?e to nie ja jestem autorem tych plugin?w skoro nawet ich nie pobra?e?. Oczywi?cie ?e na innych forach te? je umieszcza?em jednak zawsze pod tym samym nickiem zreszt? w source oraz w binarkach masz autora. Ewidentnie nie lubie takich sytuacji, w kt?rych ludzie z g?ry co? zak?adaj? a nie maj? poj?cia o czym pisz?.

Co do tworzenia plugin?w pod Windowsem wystarczy Visual C++ 2010 darmowy do pobrania ze strony microsoftu oraz paczka SDK sampa z przyk?adowym source HelloWorld kt?ry jest podstaw? do tworzenia bardziej rozszerzonych plugin?w. No i oczywi?cie znajomo?? C++. Do kompilacji pod linuxem wystarczy sam linux oraz odpowiednio zbudowany pliczek makefile (przyk?adowo do??czony w HelloWorld). Ja kompiluje pod Debianem na VirtualBoxie - jest to ciekawa opcja poniewa? nie trzeba instalowa? linuxa na osobnych partyjach, wystarczy sam windows i ten program.

Polecam ?ci?gniecie i zapoznanie si? ze ?r?d?ami plugin?w takich jak sscanf, mysql i uczy? si? na ich kodzie

W Visual C++ musimy opr?cz stworzenia nowego pustego projektu nale?y doda? w linkerze->input plik "module definition file", kt?ry jest odpowiedzialny za to jakie funkcje nasza biblioteka exportuje. Przyk?ad mamy w "helloworld.def" do??czonym z SDK wystarczy pozmienia? nazwy i doda? do projektu. Opr?cz tego nale?a?o by zmieni? konfiguracje ca?ego projektu z Debug na Release oraz we w?a?ciwo?ciach projektu C/C++->Code Generation->Runtime Library na "Multi-Threaded (/MT) " - dzi?ki tym zabiegom mo?emy by? pewni ?e plugin zadzia?a na ka?dym "normalnym" windowsowym komputerze. Oczywi?cie do kompilacji pod windowsem niekonieczny jest Visual C++, jednak jest to chyba najbardziej praktyczna opcja.

Wysłany: 2012-08-14, 15:31

Fargo007

blackelegy, no widzia?em ten filmik no i co? tam si? dowiedzia?em no, ale jak zrobi? co? takiego co ja chce ? :p

bartekdvd, dobra ju? w to nie wnikam bo nie mam czasu ;)
Jak ja mam si? zabra? za taki plugin co ja w?a?nie chce ? :D
Mo?e wiesz kto robi takie pluginy bo chcia?bym mie? taki plugin jak najszybciej ;)

Tagi: jak :: zrobić :: plugin
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » PAWN Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi