Witam pomo?e mi kto? ze zrobieniem tego checkpointu?
Chcia?bym go umie?ci? na tej pozycji na mapie:
Tak aby gdy wjedzie w niego pojazd to pojazd zostanie naprawiony kod na napraw? pojazdu to: Prosz? o pomoc bo nie mam zielonego poj?cia jak mam go zrobi? prosz? najlepiej o podanie mi kodu z g?ry dzi?kuj? ka?demu za wszelk? pomoc!!!
U?yj funkcji SetPlayerCheckpoint i kod na napraw? pojazdu dajesz do OnPlayerEnterCheckpoint, lecz musisz te? sprawdzi?, czy checkpoint do kt?rego wszed? gracz jest akurat tym od naprawy pojazdul. Je?li u?ywasz streamera, to u?yj funkcji CreateDynamicCP i kod na napraw? pojazdu dajesz do OnPlayerEnterDynamicCP
jarosek12, najlepiej to na sam pocz?tek popatrz tutaj: http://wiki.sa-mp.com/wik...pting_Functions i w kategori z checkpointami masz tam dosy? sporo o tym opisane. P??niej w OnPlayerCheckpoint (public) dodajesz kod na napraw? pojazdu.
Jednak wed?ug mnie, lepiej by by?o to zrobi? jako Pick Up, bo (wed?ug mnie) jest to wiele ?atwiej oskryptowa? i wykona?.
Je?eli na Pick Up to tak?e na samp wiki masz o tym napisane oraz tutaj na tym forum w dziale z Poradnikami do PAWN jest poradnik jak zrobi? Pick Up, wi?c my?l?, ?e ?atwiej by to by?o wykona?.
PS: Poda?bym Ci gotowy kod, ale na telefonie aktualnie jestem.