Witam,
W ten oto spos?b odczytuje HP Towaru:
P??niej wy?wietlam to na textdrawie i jest ok.
health jest to HP Pojazdu (HP Pojazdu = health/10).
Jako ?e te 2 HP czytane s? niejako z jednej warto?ci, to przy naprawie auta, "naprawia" si? tak?e towar.
I tu moje pytanie:
Da?oby si? zrobi? tak, aby to HP Towaru zapisywa?o si? w jakiej? zmiennej, czy co? w tym rodzaju?
Tak aby HP Towaru odejmowa?o si? razem z HP Pojazdu, jednak aby nigdy si? nie zwi?ksza?o.
Dzi?ki za odpowied?.
Kombinowa?em wg. Twojej porady, ale nic sensownego mi nie wychodzi, totalnie nie mam na to pomys?u.
Ko?czy si? zawsze na errorach.
Podpowiedzia?by? gdzie co wstawi??
Tak to wygl?da w tej chwili:
Przy okazji da?oby si? wple?? w to warunek, kt?ry obni?a?by HPtowaru tylko je?li
?
Nie ma tu jednak nigdzie odwo?ania do "health" pojazdu.
HPtowaru wynosi teraz -10 (przy zapakowanym towarze 90) i niestety nie maleje razem z "health".
Kombinuje teraz jak to zrobi?, ale mo?e u Ciebie pomys? pojawi si? szybciej
Spr?buj tak, bo widzia?em w Twoim kodzie, ?e odejmowane by?o health (co wydaje si? dziwne, bo heal wynosi wi?cej ni? 100, czyli wynik powinien by? ujemny, a skoro m?j kod dawa? wynik ujemny, to ten powinien by? dodatni).
HPtowaru nie zmienia si? przy uderzeniu w powiedzmy ?cian?.
Jest to pewnie powi?zane z tym, ?e "towar_hp" ani "HPtowaru" nie ma odniesienia do uszkodze? auta (heal).
Kombinuje teraz, dodaj?c public:
My?lisz, ?e id? w dobrym kierunku?
Ju? my?la?em wcze?niej nad tym callbackiem, ale nie ma w nim argumentu o ilo?ci zadanych obra?e? pojazdu, czyli to odpada, chyba ?e zrobisz dwie tablice i odejmowa? jedn? od aktualnego stanu pojazdu i wtedy ustala? hp towaru.
Teraz wszystko wydaje si? dzia?a? prawid?owo.
Dzi?ki wielkie za nakierowanie i pomoc w rozwi?zaniu problemu. Tym bardziej, ?e to ju? 2gi raz kiedy mi pomagasz