Siema zn?w robie cmd sluzba i nie dziala ;/ To moje definicje frakcji
Tutaj zmienne :
No i chce zrobi? cmd: robie to tak:
Co robie ?le ? Nie dzia?a mi ! Wyskakuje ci?gle napis Nie pracujesz w ?adnej frakcji itp. a jestem w frakcji bo sprawdzalem w plikach i dodawalem sie wielokrotnie w grze do frakcji ! Prosz? o pomoc !
Stawiam zimnego browa i repke
[ Dodano: 2016-12-03, 10:40 ]
PS Pr?bowalem na rozne sposoby dlatego tam s? w 1 if(wtaxi[playerid] == 1) a w 2 if(gTeam[playerid] == TEAM_PD)
Podpis
Pomagam w miare moich możliwości !
Moje gg to: 53393163
Masz problem to możesz napisac !
Zrozum masz wszystko dobrze ale system ma racje bo nie pracujesz w ?adnej frakcji!
Masz jakies wczytywanie z pliku frakcji? Pewnie nie dlatego nie dzia?a bo jak ma dodac ci ID frakcji?
A wgl masz zasmiecony kod raz robisz tak a po chwili inaczej?!
m?wie ci daj na g?rze new Frakcja[MAX_PLAYERS];
a zeby sprawdzic to zamiast gTeam to daj if(Frakcja[playerid] == wpogotowiu /*CZY JAKOS*/)
to ci zadzia?a a nie kombinuj bo to ci zle wychodzi
Jak zrobisz tak to po ka?dym sprawdzeniu wypada?oby da? else i tam wiadomo??, ?e nie pracujesz w tej frakcji, tak na samym ko?cu dajesz jedno else i tyle. Jak dla mnie to kod jest w?a?nie bardziej przejrzysty jak si? tego u?ywa, no ale jak kto woli.
Co do samego problemu, RivEk2002 przer?b najlepiej ten system jak Ci Ziomalloo pisa?, bo tak to b?dziesz musia? operowa? na du?ej ilo?ci zmiennych, a co za tym idzie zna? ich nazwy, ?atwiej jest tak jak Ziomalloo napisa?.
Pamy. Ale takto caly system musze zmienic. Tego duzo jest !
Wiem ze bd musial na wielu zmiennych operowac. A problem w tym ze mam tak ze w kazdej frakcji jak pracownik jest nowy to ma wartosc 1 i range 1 jak wartosc w pliku da sie na 2 to ranga jest wieksza mam system rang itp. Wiec dlatego chce miec tak bo jak wy piszecie to np. Policjant bd mial wartosc 5 i bd ranga 5 w policji. A ja chce miec rangi. Dajci mi kod taki jaki potrzeba mi bo to co piszecie to wiem ze lepiej ale to wczesniej moglem wyslec. Tak tera to troche zapozno. Mam wiele rzeczy poloczone z frakcjami i rangami...
[ Dodano: 2016-12-04, 15:20 ]
Pomozecie ?
[ Dodano: 2016-12-05, 06:46 ]
Pomoze kto
[ Dodano: 2016-12-05, 15:11 ]
Halo Pomozcie no...
[ Dodano: 2016-12-08, 06:46 ]
Doczekam sie ? Pomoze kto ?!
Podpis
Pomagam w miare moich możliwości !
Moje gg to: 53393163
Masz problem to możesz napisac !