Witam. Robi? panel postaci i mam pytanie jak pobra? wszystkie postacie przypisane do danego ID gracza z bazy MYSQL.
Chodzi mi o to, ?e za???my gracz o ID 2 ma przypisane do konta 3 postacie. Chc?, aby w skrypcie wypisa?o mi na czacie wszystkie dane (kasa, imie, nazwisko) tych 3 postaci (ka?da posta? od nowej linii).
Domy?lam si?, ?e nale?y u?y? p?tli ale poj?cia nie mam jak. Zimne piwko leci za pomoc
1. Przekazywanie danych takich jak id bezpo?rednio do zapytania SQL to bardzo powa?ny b??d. Osoba kt?ra to wykorzysta mo?e dokonywa? dowolne operacje na bazie danych. Dane takie powinny by? zawsze eskajpowane. Wi?cej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/SQL_injection
2. Nie u?ywaj modu?u MTA-Mysql i funkcji mysql_*, s? one stare, niezbyt optymalne, nie obs?uguj? automatycznego eskajpowania danych i zwracaj? wszystkie warto?ci w typie string. Od kilku wersji MTA posiada ju? znacznie lepsze funkcje db* wolne od ww. wad.