Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2017-04-22, 18:12

Piorun

Na forum: 6712 dni
Nick w MP: Piorun

Piwa: 516

Respekt: 480,7

Cze??,

Od jakiego? czasu zacz??em skroba? poradniki na YouTube dot. Vue czyli jednego z wielu aktualnie dost?pnych framework?w JS-owych. Co wyr??nia Vue od pozosta?ych narz?dzi to to, ?e jest aktualnie najszybszym frameworkiem, ma sp?jn? sk?adni?, a do tego jest ?atwy w nauce i bardzo dobrze si? sprawuje zar?wno przy du?ych jak i ma?ych aplikacjach. Zerknijcie sobie na poni?szy film. Jest na nim ukazany przyk?adowy, prosty projekt wykorzystuj?cy podstawy z Vue. Je?eli oczywi?cie jeste?cie zainteresowani ca?? seri? to zapraszam na m?j kana?. Mi?ego ogl?dania i zapraszam do dyskusji :) .

PEŁNY EKRAN Odnośnik YouTube

Postaw piwo autorowi tego posta

Więcej szczegółów
Wystawiono 3 piw(a):
_Haze, STOPseba, Kibol1908.
Wysłany: 2017-04-23, 18:30

luki123luki123

Place Game

Na forum: 5275 dni
Nick w MP: LuKiO

Piwa: 6101

Respekt: 611
Respekt: 611Respekt: 611

Piorun, i co zn?w usuniesz poradniki wi?c po co ty robisz cz?owieku.

PS: chcia?em zaznaczy? ?e masz s?aby edytor. Ja u?ywam aktualnie webMatrix 3 przy budowaniu strony www, i powiem ?e jest wed?ug mnie bardzo dobrym pogra?em jak kto? zaczyna przygod? z pogramowaniem stron itd. Brakuje mi kilka rzeczy ale dla mnie jest on wystraczaj?cy a pisz? w takich j?zykach jak HTML, CSS, PHP i troszk? w javie przy budowaniu niekt?rych element?w.

Ja osobi?cie bym wola? jak by? wyt?umaczy? php. ale nie ma tak dobrze :)

Wysłany: 2017-04-23, 19:09

Piorun

Cytat:

Announcement: WebMatrix formal support ends on November 1st, 2017

znalezione na stronie webMatrix.

Jak dla mnie VSC jak najbardziej wystarcza. Ma bardzo dobr? integracj? z GIT, debuger i szereg dodatk?w do popularnych framework?w. Ja osobi?cie te? pisz? w PHP, JS (i oczywi?cie HTML) tylko, ?e zawodowo (i troch? hobbistycznie). W pracy siedz? na PHPStorm / WebStorm, kt?ry niestety jest programem p?atnym ale faktycznie - najlepszym.

PHP ma jedn? zasadnicz? wad?: nie wiadomo czy jest to j?zyk obiektowy czy nie, bo cz??? sk?adni jest oparta na obiektach (przy czym tak na prawd? s? to obiekty z napisanych wcze?niej klas jak chocia?by PDO), a do tego dochodzi fakt, ?e stron napisanych przy pomocy PHP (czy raczej backendu) nie odpalisz, by dzia?a?y stale przez co nie obs?u?ysz WebSocket?w.

Tak?e nie wiem czy w og?le b?d? porusza? tematyk? PHP na moim kanale. Aktualnie, owszem, pracuj? u?ywaj?c tego j?zyka ale im wi?cej rzeczy pisz? w Node tym bardziej jestem sk?onny do tej technologii.

Reasumuj?c - polecam Visual Studio Code (zreszt? na stronie webMatrix jest odniesienie do pobrania VSC) albo jak kto? ma wi?cej pieni?dzy to oczywi?cie PHPStorm / WebStorm.

Podpis
Możesz mnie znaleźć na: Facebook

Wysłany: 2017-04-23, 22:24

luki123luki123

Place Game

Na forum: 5275 dni
Nick w MP: LuKiO

Piwa: 6101

Respekt: 611
Respekt: 611Respekt: 611

Piorun, ja nie siedz? tam mocno w tym, ale z tego co zauwa?y?em pisz?c w programie webMatrix to jak dla ?wie?aka jest dobrym programem, owszem ma do?? du?o wad takich jak masa program?w kt?re si? istaluj? do tego, czy te? do?? s?aba kompatybilno?? php poniewa? strony g??wnej w php nie da si? do ko?ca wy?wietli? przez localhost.

Ja u?ywa?em kilka program?w do PHP i HTML i ten mi najbardziej przypad?o do gustu, mo?e dlatego ?e bardzo przejrzysty ma interfejs i fajnie si? w nim pisz?. Trzeba doda? ?e ma publikowanie na hosting www.

VSC nie mia?em szansy do tej pory ale pisa?em w np. Brackets, Notepad++, Paj?czek, Sublime Text, Visual Studio Code, i jak na razie najlepiej mi do pisania w HTML, PHP, CSS s?u?y WebMatrix 3, na kolejnym miejscu to VSC i Brackets kt?ry ?rednio do tego s?u?y.
Polecisz jaki? dobry pogram do pisania w PHP HTML i CSS og?lnie w tych tylko j?zykach?

Co do najlepszego pogram to czy nie jest nim Adobe Dreamweaver CC, bo kiedy? nawet gdzie? widzia?em ?e dosta? nagrod? za najlepszy pogram.

Co do PHP to te? si? zgodz? ?e nie wiadomo jaki to jest wgl j?zyk i si? gubi? jak jak?? pisz? du?? funkcje na stron?.

Wysłany: 2017-04-24, 13:51

Piorun

Ja du?o czasu sp?dzam w 2 miejscach:

• Kod sam w sobie,
  • GIT

Nie s?ysza?em nikogo kto by poleca? Adobe Dreamweaver CC do programowania ale za to s?ysza?em spor? ilo?? g?os?w za tym, by korzysta? z oprogramowania firmy JetBrains (PHPStorm, Webstorm) ze wzgl?du na ogromn? ilo?? rozszerze?, ?wietne integracje (m.in. GIT, Docker, NPM etc.) no i spore narz?dzia do refaktoryzacji kodu. Nie wiem czy chocia?by to ostatnie Dreamweaver wspiera w jakim? stopniu. Mimo wszystko ja od grubo ponad paru lat przyzwyczai?em si? do "sztormopodobnych" IDE i jestem mega zadowolony.

Prawda jest te? taka, ?e ka?dy programuje w tym w czym mu wygodniej. S? tacy, kt?rzy do dzisiaj dzia?aj? w programach GNU takich jak Vim czy Emacs i doszli do takiego stopnia, ?e nie wyobra?aj? sobie pracy z czym? innym.

Linus Towards (tw?rca j?dra Linux) programuje w terminalu. Pewnie z wykorzystaniem Vima albo Nano albo og?lnie czego? co da si? odpali? w bashu.

Ja z Visuala zacz??em korzysta? jak zauwa?y?em jak du?o ciekawych funkcji oferuje ten darmowy program. Najlepszy z tego wszystkiego jest wbudowany terminal + debuger. NodeJS-owe aplikacje pisz? si? ultra przyjemnie, a b??dy ?apie si? bezproblemowo.

Podpis
Możesz mnie znaleźć na: Facebook

Tagi: aplikacje :: reaktywne
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » INNE JĘZYKI Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi