Witam jak zrobi? aby mie? o taki Pasek gracza (Nick gracza na tym pasku jest Randomowy)
Chodzi mi o to ?e ja se zrobie grafike itp i ?eby automatycznie uzupe?ni?o mi Nick,RP Co? takiego
Chodzi mi o to aby to si? automatycznie aktulizowa?o Nwm jak si? za to zabra? wiem ze to nie b?dzie proste :c
Podpis
Zajmuję się pisaniem zaawansowanych skryptów lua na zamówienie za bardzo niską cene.
Oraz pomoc przy serwerze mta/forum i tym podobnych.
Discord: TomeQmix#7106
Nie jestem webmasterem ale napewno pobiera informacje z MySQL pylifa. Poszukaj mo?e w dziale z innymi j?zykami bo my?l? ?e to z lua du?o wsp?lnego nie ma.
W pliku indeksowym w funkcji odpowiadaj?cej za przekierowanie po udanym logowaniu dodajemy funkcj? generowania ciasteczka zapisuj?c? nazw? u?ytkownika forum:
W phpMyAdmin odnajdujemy tabel? przechowuj?c? informacje o u?ytkownikach i dodajemy kolumny gameid, reputacja, grupa.
Nast?pnie tworzymy skrypt PHP, nazwijmy go po prostu skrypt.php.
Na pocz?tku konfigurujemy szyfrowane po??czenie PDO z baz? danych, wczytujemy bibliotek? MTA SDK oraz deklarujemy zmienn?, do kt?rej przypisujemy ciasteczko z nazw? u?ytkownika forum. Do wszystkich b?dziemy si? odwo?ywa? w p??niejszej cz??ci skryptu:
PHP Code:
$db = new PDO("nazwabazydanych","host","u?ytkownik","has?o");
include("mta_sdk.php");
$forum_username = $_COOKIE['username'];
Nast?pnie pobieramy i przypisujemy do zmiennej wprowadzony przez u?ytkownika login w formularzu.
Kolejno wywo?ujemy funkcj? pobierz() z serwera gry, kt?rej zadaniem b?dzie pobranie interesuj?cych nas danych:
PHP Code:
if (isset($_GET['create'])){
$servername= $_GET['servername'];
$mtaServer = new mta("adres ip serwera", PORT_HTTP_SERWERA, "login admina serwer gry", "haslo admina serwer gry" );
$mtaServer->getResource("nazwa folderu ze skryptem lua")->call("pobierz", $servername);
}
Funkcja pobierz() powinna nas odes?a? z powrotem do skryptu PHP, zabieraj?c ze sob? trzy warto?ci, kt?re zapisze w bazie danych i przekieruje do cze?ci skryptu odpowiadaj?cej za generowanie obrazka:
PHP Code:
if (isset($_GET['save'])){
$wartosc = mta::getInput();
$gameid = $wartosc[0];
$reputacja = $wartosc[1];
$grupa= $wartosc[2];
$gen = $db->prepare("UPDATE users SET gameid = '$gameid', reputacja = '$reputacja', grupa = '$grupa' WHERE username = '$forum_username';");
$gen->execute();
header('Location: skrypt.php?pasek');
}
Tworzymy zapytanie do bazy danych:
PHP Code:
if (isset($_GET['pasek'])){
$getgameid= $db ->prepare("SELECT gameid, reputacja, grupa FROM users WHERE username = '$forum_username';");
$getgameid->execute();
Pobieramy warto?ci i przypisujemy je do zmiennych PHP:
Dodajemy obiekt HTML (za???my, ?e to b?dzie tabela z t?em). Dzielimy j? wed?ug w?asnych upodoba? na kolumny i wiersze, po czym kom?rki uzupe?niamy zmiennymi do kt?rych wcze?niej przypisali?my zwr?cone z bazy danych serwera www warto?ci:
Prawie gotowe. Zostaje kwestia aktualizowania danych. Zastosujemy banalne rozwi?zanie, ca?y czas pracuj?c w PHP i LUA.
Dodajemy zapytanie w PHP, kt?re zostanie wywo?ane z poziomu skryptu LUA:
PHP Code:
if (isset($_GET['update'])){
include( "mta_sdk.php" );
$wartosc = mta::getInput();
$gameid = $wartosc[0];
$reputacja = $wartosc[1];
$grupa= $wartosc[2];
$update= $db->prepare("UPDATE users SET reputacja = '$reputacja', grupa = '$grupa' WHERE gameid = '$gameid';");
$update->execute();
}
Na koniec zamykamy po??czenie z baz? danych:
PHP Code:
$db = null;
Skrypt LUA b?dzie przekazywa? dane do skryptu PHP aktualizuj?cego warto?ci w bazie danych serwera www za ka?dym razem gdy kto? opu?ci serwer:
Nast?pny "programista".
Nie rozumiesz tego co napisa?em, to si? nie wypowiadaj i nie wprowadzaj ludzi w b??d, bo na pewno kto? z rozwi?zania kt?re poda?em skorzysta.