SIemka,jak zrobi? tak? opcje
wpisujemy komende np. /kosz i przed nami pojawia si? jakis obiekt np. ?mietnik? I jak zrobic aby ta komende dzialal? tylko podczas chodzenia a nie gdy jest si? w aucie?
Funkcja SetPlayerMapIcon, ale to pokazuje ikonk? tylko jednemu graczowi i trzeba samemu ogarn?? indeksy, dlatego dobry te? jest streamer by Incognito, tworz? si? globalnie, ale te ikonki s? wkurzaj?ce bo pojawiaj? si? graczowi dopiero jak b?dzie mia? je w zasi?gu radaru, a znikaj? zale?nie od podanego streamdistance, czyli jak podasz 99999, to pojawi? si? jak b?dziesz w ich okolicy i nigdy nie znikn?.
Aha. A jest mo?e spos?b na dodawanie w GM? Chodzi mi o to, ?e jakie? dane si? pobiera (miejsca, w kt?rym ma by? ikonka) i w GM dodaje. A t? pozycj? tej ikony jak mo?na zapisa?? Tak samo jak np na 3d text?
Quis, nie wiem jak to wyt?umaczy?. Chodzi mi o t? pozycj? np. chce ikonk? na LV-LOT i nie wiem sk?d pobra? wsp??rz?dne do tej ikony. Chodzi o to pos x, pos y itd, nie weim sk?d to "pobra?".
Komenda /save i w Moich dokumentach, w folderze z GTA, szukaj folderu SAMPa i tam masz savedPositions.txt, w tym pliku b?dzie ta pozycja, z AddPlayerClass wytnij tylko X, Y i Z.
Aha. A na podstawie tego podanego wy?ej kodu/skryptu m?g?bym przerobi? go na dodawanie 3D Text'?w lub Pick Up'?w? Czy trzeba zupe?nie inaczej pisa? ten skrypt?