Witam wszystkich . Pisze aktualnie zupe?nie nowego Gamemoda od 0. Chcia?bym si? dowiedzie? jak mog? go zabezpieczy? przed botami i innymi tego typu rzeczami. Przegl?da?em troszk? forum i znalaz?em zabezpieczenia na luke w dialogu , i boty z czego te 2 w og?le nie dzia?a?y. Prosz? was o pomoc przy botach oraz o podanie innych mo?liwo?ci zabezpiecze?. (m.in. przed rak sampem i szkodliwymi programami) Z g?ry dzi?kuje.
Mhm du?o mi pomog?e?.. znalaz?em kilka zabezpiecze? ale o rak sampie nie ma nic. Boty s? lecz banuj? ka?dego gracza przy wejsciu na serwer... pomo?e kto? z tym?
zajacp1, tak wiem ze na 0.3e nie dzia?aj? w og?le albo wadliwie. Chce pozosta? przy wersji 0.3d. Nie przeniose 35 slotowego serwera na 0.3e. Potem bd problem z rozwini?ciem go.
Chyba Cie co? boli. Jak b?dziesz mia? problem? To ile aktualnie masz niby graczy 10 ? Na samp'ie 0.3e b?dziesz mia? o wiele wi?cej graczy. Tylko musisz da? informacj? na serwerze/forum ,aby gracze przeinstalowali samp'a na 0.3e.
To nie problem. Wystarczy 1h max posiedzie? nad skryptem/hostingiem servera i jedziesz dalej.
Wystarczy 15 minut nawet, ile to jest zaktualizowa? include, da? strza?eczk? kompilacji i przeinstalowa? serwer? Na VPSie mi to zajmuje oko?o 5 minut. Na 0.3d ma?o kto gra...