Ot?? mam taki problem ?e m?j gamemod zu?ywa wi?cej procent rdzenia procesora ni? inne mapy. Napisa?em do hostingu, stwierdzili ?e to wina gamemoda lub jakiego? skryptu. Wie kto? jak naprawi? ten b??d
Hosting - servhost.pl
Gamemod to edytowane Polskie Party. Skrypty mam takie - spawn aut, obiekty ruchome, radio,
Zawsze by?o dobrze tylko ostatnio zacz??o si? pierniczy?. Obiekty mam w mapie. Jakie? 7 tysi?cy linijek.
Do??czam si? do pro?by mi te? serwer na servhost zjada tyle kasy ?e szok tylko te pkt trzeba kupowa? mam serwer po du?ej edycji PXF +8k obiekt?w i garhouse
Na razie nie chce zmienia? hostingu. Mooo?e w przysz?o?ci ...
A co do tematu .. chyba pomog?o. Serwer chodzi od jakiego? czasu a zu?ycie rocesora = 3% rdzenia.
Wcze?niej po 5 minutach zjada? a? 20-30%. Biker_, usu? nie potrzebne obiekty i zobacz czy b?dzie lepiej.
Znalaz?em w pewnej mapie obiekty pod plugin xStreamer. Przekonwertowa?em wi?kszo?? moich obiekt?w (tzn jakie? 4 tysi?ce) i teraz zu?ycie rdzenia procesora na servhost wynosi max 2%. Nie wiem czy to od tego ale radze zrobi? pod ten plugin.
Problem w tym ?e jak serw stoi pusty to zu?ycie wynosi 0,9%. Je?eli wejdzie jeden gracz ro?nie a? do 19%.
Je?eli niema na to rady .. trudno. Mo?e kto? kupi serwa.
[ Dodano: 2012-03-16, 12:19 ]
Ja nie b?d? co dzie? punkty kupowa?.