Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2014-02-13, 12:26

wwa22442

Na forum: 4706 dni

Piwa: 82

Respekt: 50

Ostrzeżeń: 20%
Witam.

Mam problem z dokumentami, gdy? pokaza? dow?d mog? normalnie a jak wpisuj? np. "/pokaz dowod" to normalnie dzia?a, a jak wpisze "/pokaz prawko" to pokazuje dla id 0 tylko.

kod :

Kod:

CMD:pokaz(playerid, params[])
{
new sub[80],rest[80],id;
if(sscanf(params, "s[80]S()[80]", sub, rest)) return Tip(playerid, "/pokaz [ dowod | prawko | LicA | LicC]");
if(!strcmp(sub, "dowod", true))
{
if(sscanf(rest, "d", id)) return Tip(playerid, "/pokaz dowod [id]");
if(PlayerInfo[playerid][pLicA]==false) return Tip(playerid, "Nie posiadasz takiego dokumenu.");
if(!IsPlayerConnected(id)||id==playerid) return Tip(playerid, "B??dne ID gracza.");
format(String, sizeof(String), "{FFFFFF}Imi? i Nazwisko:\t%s\nWiek:\t\t\t%d",NickCzat(playerid),PlayerInfo[id][pWiek]);
GuiInfo(id, String);
format(String, sizeof(String), "* %s pokazuje dow?d osobisty %s.",NickCzat(playerid),NickCzat(id));
WyswietlText(playerid,KOLOR_JA,10.0,String);
return 1;
}
else if(!strcmp(sub, "prawko", true))
{
if(PlayerInfo[playerid][pLicB]==false) return Tip(playerid, "Nie posiadasz takiego dokumenu.");
format(String, sizeof(String), "* %s pokazuje prawo jazdy %s.",NickCzat(playerid),NickCzat(id));
return 1;
}
else if(!strcmp(sub, "LicA", true))
{
if(PlayerInfo[playerid][pLicA]==false) return Tip(playerid, "Nie posiadasz takiego dokumenu.");
format(String, sizeof(String), "* %s pokazuje prawo jazdy kat. A %s.",NickCzat(playerid),NickCzat(id));
return 1;
}
else if(!strcmp(sub, "LicC", true))
{
if(PlayerInfo[playerid][pLicC]==false) return Tip(playerid, "Nie posiadasz takiego dokumenu.");
format(String, sizeof(String), "* %s pokazuje prawo jazdy kat. C %s.",NickCzat(playerid),NickCzat(id));
return 1;
}
else Tip(playerid, "/pokaz [ dowod | prawko | LicA | LicC ]");
return 1;
}

M?g?by kto? pom?c ?

Pozdrawiam.

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2014-02-13, 12:43

IgrexolonO

Na forum: 6809 dni

Piwa: 1062

Respekt: 651,8
Respekt: 651,8Respekt: 651,8

Kod:

CMD:pokaz(playerid, params[])
{
new sub[80],rest[80],id;
if(sscanf(params, "s[80]S()[80]", sub, rest)) return Tip(playerid, "/pokaz [ dowod | prawko | LicA | LicC]");
if(sscanf(rest, "d", id)) return Tip(playerid, "/pokaz dowod [id]");
if(!IsPlayerConnected(id)||id==playerid) return Tip(playerid, "B??dne ID gracza.");
if(!strcmp(sub, "dowod", true))
{
format(String, sizeof(String), "{FFFFFF}Imi? i Nazwisko:\t%s\nWiek:\t\t\t%d",NickCzat(playerid),PlayerInfo[id][pWiek]);
GuiInfo(id, String);
format(String, sizeof(String), "* %s pokazuje dow?d osobisty %s.",NickCzat(playerid),NickCzat(id));
return true;
}
else if(!strcmp(sub, "prawko", true))
{
if(PlayerInfo[playerid][pLicB]==false) return Tip(playerid, "Nie posiadasz takiego dokumenu.");
GuiInfo(id, String);
format(String, sizeof(String), "* %s pokazuje prawo jazdy %s.",NickCzat(playerid),NickCzat(id));
return true;
}
else if(!strcmp(sub, "LicA", true))
{
GuiInfo(id, String);
format(String, sizeof(String), "* %s pokazuje prawo jazdy kat. A %s.",NickCzat(playerid),NickCzat(id));
return true;
}
else if(!strcmp(sub, "LicC", true))
{
if(PlayerInfo[playerid][pLicC]==false) return Tip(playerid, "Nie posiadasz takiego dokumenu.");
GuiInfo(id, String);
format(String, sizeof(String), "* %s pokazuje prawo jazdy kat. C %s.",NickCzat(playerid),NickCzat(id));
return true;
} else Tip(playerid, "/pokaz [ dowod | prawko | LicA | LicC ]");
return true;
}

Np. dlatego, ?e nie masz ich uzupe?nionych. Popraw sobie kod w formacie przed GuiInfo i powinno hula?.

Wysłany: 2014-02-13, 13:12

wwa22442

Na forum: 4706 dni

Piwa: 82

Respekt: 50

Ostrzeżeń: 20%
Dzi?kuj? ?licznie za pomoc ;) Piwko dla Cb ;)

Tagi: dokumenty
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » PAWN Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi