Witam mam do was pytanie jak zrobi? komend? np. /wyplata , koende zrobic potrafi? ale do was mam pytanie jak zrobi? takie co? ?e jak wpisz? t? cmd to wszystkim graczom kt?rzy maj? zmienna dane[playerid][Frakcja] = 4, dostan? dan? ilo?? pieni?dzy , i te pieni?dze maj? dosta? ci co s? na serwerze oraz ci co nie ma ich na serwerze . Map? pisz? w mysql help
Aha i jeszcze jedno pytanie jak zrobi? cmd np. lista pracownik?w ,ta cmd mia?? by wy?wietla? wszystkich pracownik?w pracuj??ych w tej Frakcji.
Za pomoc piwo.
Ostatnio zmieniony przez kazami 2014-09-22, 16:53, w całości zmieniany 1 raz
kazami, co do tej listy pracownik?w to musisz da? warunek, kt?ry b?dzie sprawdza?, czy gracz jest w danej frakcji i je?eli jest to aby pojawia? si? na li?cie pracownik?w danej frakcji.
Ostatnio zmieniony przez Iggy 2014-09-24, 18:48, w całości zmieniany 1 raz
Da si?. Ale po co? R??nicy w praktyce brak, foreach jest troch? ?atwiejsze do ogarni?cia sk?adniowo. Twoja decyzja, osobi?cie korzystam z rozwi?zania kt?re wy?ej przedstawi?em.
Btw, zmie? sobie ID Dialogu co by to nie kolidowa?o z innym dialogiem o tym samym ID. Radz? od pocz?tku je porzadkowa?.
to b?d? musia? si? foreach uczy? a napisa?by? mi to jeszcze w tej p?tli ? for(new i; i < MAX_PLAYERS; i++)
[ Dodano: 2014-09-23, 07:58 ]
[ Dodano: 2014-09-23, 08:05 ]
Ale to jeszcze jest ?le ja chc? aby ta komenda pokazywa?a wszystkich pracownik?w kt?rzy pracuj? w tej frakcji a nie s? na serwerze . help
Co do drugiego: Jak przynale?no?c do frakcji reprezentowana jest w bazie danych?
masz np. tabel? players i tam kolumn? frakcja? Czy masz osobn? tabel? np. frakcje i tam kolumn? z nazw? i id konta?
Przyk?adowo mo?e byc tak, ?e pobierasz querk? wszystko z tabeli players, nast?pnie w p?tli while rozdzielasz to wszystko sscanfem i listujesz do dialogu.