Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2013-03-16, 18:47

golbik

Maniak SA:MP

Na forum: 4852 dni
Nick w MP: Jack_Herrer

Respekt: 50

C:\Users\golba11\Desktop\GC-RP\gamemodes\new.pwn(6276) : error 017: undefined symbol "targetid"
C:\Users\golba11\Desktop\GC-RP\gamemodes\new.pwn(6276) : error 017: undefined symbol "ttext"

Nie wiem co zrobi? z tymi b??dami, czyta?em o jakim? powi?kszaniu ttext, lecz nie wiem jak to zrobi?.

Linijka, w kt?rej wyst?puje b??d:
else if(PlayerInfo[targetid][pMember] == 23 || PlayerInfo[targetid][pLeader] == 23) { ttext = "LSG"; }

Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2013-03-16, 18:57

optimus

PawnoMen

Na forum: 5613 dni
Nick w MP: [PMS]ReveresPL

Piwa: 159

Respekt: 59

Ostrzeżeń: 80%
ttext = "LSG"; }

nie wiem do czego ttext s?u?y i daj cal? funkcje.

i u?yj tagow
Kod:

[code][/code]

Wysłany: 2013-03-16, 20:26

golbik

To jest funkcja na tworzenie frakcji, wi?c nie ma potrzeby na dawanie ci ca?ej, z tego co pami?tam to ta linijka jest odpowiedzialna za wy?wietlenie nazwy frakcji.

Wysłany: 2013-03-16, 20:53

Quis

Wszechwiedzący

Na forum: 5146 dni
Nick w MP: Quis

Piwa: 1110

Respekt: 325
Respekt: 325Respekt: 325Respekt: 325

golbik, b??dy m?wi?, ?e nie masz zdefiniowanych tych zmiennych (targetid i ttext). ?eby to sprawdzi?, potrzebujemy kodu. Zmienne definiuje si? wcze?niej.

Pozdrawiam

Wysłany: 2013-03-16, 21:01

golbik

Kod:

else if(PlayerInfo[playerid][pLeader] == 23) { SetSpawnInfo(playerid, 11, model,0.0,0.0,0.0,0,0,0,0,0,0,0); PlayerInfo[playerid][pTeam] = 11; gTeam[playerid] = 11; PlayerInfo[playerid][pModel] = model; }

else if(PlayerInfo[targetid][pMember] == 23 || PlayerInfo[targetid][pLeader] == 23) { ttext = "LSG"; }

if(PlayerInfo[playerid][pMember] == 23 || PlayerInfo[playerid][pLeader] == 23)
{
else if(PlayerInfo[playerid][pRank] == 5) { format(string, sizeof(string), "** S?dzia %s: %s, odbi?r. **", sendername, result); }
else if(PlayerInfo[playerid][pRank] == 4) { format(string, sizeof(string), "** Prokurator %s: %s, odbi?r. **", sendername, result); }
else if(PlayerInfo[playerid][pRank] == 3) { format(string, sizeof(string), "** Adwokat %s: %s, odbi?r. **", sendername, result); }
else
{
format(string, sizeof(string), "** Adwokat %s: %s, odbi?r. **", sendername, result);
}
SendRadioMessage(1, TEAM_BLUE_COLOR, string);
printf("%s", string);
return 1;
}

if (PlayerInfo[playerid][pMember] == 23 || PlayerInfo[playerid][pLeader] == 23)//<LSG> spawn
{
SetPlayerToTeamColor(playerid);
SetPlayerInterior(playerid, 0);
SetPlayerPos(playerid, <Wsp??rz?dne, poda?em je, ale inne ni? maj? by? bo chcia?em zobaczy? czy dzia?a>);
PlayerInfo[playerid][pInt] = 0;
SetPlayerColor(playerid, COLOR_BROWN);
ShowPlayerMarkers(0);
return 1;
}

else if(level == 23) { PlayerInfo[para1][pChar] = 266} //LSG

if(level > 23 || level < 0)

Wszystko jest robione wed?ug tego poradnika i rozmieszczane tak jak trzeba, ja podaje ci poprostu kod, aby? wiedzia? jak u mnie to ca?e wygl?da. http://www.gtao.pl/jak-zrobic-frakcje-vt28178.htm

Wysłany: 2013-03-16, 22:22

Quis

Wszechwiedzący

Na forum: 5146 dni
Nick w MP: Quis

Piwa: 1110

Respekt: 325
Respekt: 325Respekt: 325Respekt: 325

A definicji targetid i ttext brakuje, czyli najwyra?niej ten poradnik nie pasuje do Twojego gamemode. Raczej nie bardzo da si? to naprawi? (zawsze co? si? sknoci), ale mo?e kto? inny lepiej ogarnia te przer?bki map RP - to nie dla mnie.

Wysłany: 2013-03-16, 22:39

golbik

No chyba ta, bo ja robi?em wszystko, te? pr?bowa?em pisa? sam definicj? bo widzia?em mniej wi?cej u innych jak to wygl?da ale ja zielony w pwn jestem bo zaczynam dopiero, chyba, ?e spr?buj? doda? frakcj? tak jak jest dodana w moim gamemodzie, bo widzia?em, ?e jako? inaczej tam jest. No nic, dzi?ki za ch?ci, ?ap :piwo:

[ Dodano: 2013-03-16, 22:46 ]
Mo?e kto? inny te? pom?c, dalej czekam na propozycj? co z tym zrobi?.

[ Dodano: 2013-03-17, 12:52 ]
Ci?gle oczekuje dalszej pomocy ze strony innych u?ytkownik?w.

Tagi: tworzenie :: frakcji
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » PAWN Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi