Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2014-05-21, 15:36

awfesa

Na forum: 4705 dni

Piwa: 223

Respekt: 280
Respekt: 280Respekt: 280Respekt: 280

Siema chc? zrobi? misje na serwer i nie wiem jak zrobi? aby po uko?czeniu jednej z misji to ?eby w bazie mysql zapisywa?o si? ze gracz ju? wykona? t? misje i ?eby ju? nie m?g? wykonywa? kilka razy tej samej misji (aby mo?na by?o tylko raz wykona? jedna misje ).

Za pomoc :piwo: i R*

Podpis

Cokolwiek robicie w swoim życiu, nie będzie to legendarne,
jeżeli wasi przyjaciele nie będą mogli tego zobaczyć.
Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2014-05-21, 16:06

Combacior

Na forum: 5795 dni

Piwa: 2161

Respekt: 1060

Ostrzeżeń: 20%
Podobnie jest na plikach, kolejno?? ta sama, lecz inne poj?cia i troszeczk? inne funkcje, lecz dzia?anie takie same.

1. Robisz nowe pole do tabeli, gdzie zapisujesz konta graczy - to robisz w PHPMyAdmin
2. W kodzie zako?czenia misji wykonujesz zapytanie UPDATE wy?ej stworzonego pola w MySQL.
3. Przed rozpocz?ciem misji przez gracza wykonujesz zapytanie SELECT i pobierasz warto?? pola owej misji.

Oczywi?cie musisz mie? gotowy ca?y system rejstracji/logowania i zapisywania danych graczy w MySQL.

Wysłany: 2014-05-21, 16:33

awfesa

Na forum: 4705 dni

Piwa: 223

Respekt: 280
Respekt: 280Respekt: 280Respekt: 280

"Combacior" napisał/a:

Podobnie jest na plikach, kolejno?? ta sama, lecz inne poj?cia i troszeczk? inne funkcje, lecz dzia?anie takie same.

1. Robisz nowe pole do tabeli, gdzie zapisujesz konta graczy - to robisz w PHPMyAdmin
2. W kodzie zako?czenia misji wykonujesz zapytanie UPDATE wy?ej stworzonego pola w MySQL.
3. Przed rozpocz?ciem misji przez gracza wykonujesz zapytanie SELECT i pobierasz warto?? pola owej misji.

Oczywi?cie musisz mie? gotowy ca?y system rejstracji/logowania i zapisywania danych graczy w MySQL.

To to ja wiem tylko nie wiem jak wykona? aby tylko mo?na by?o raz wykona? jedn? misj? przez jednego gracza

Podpis

Cokolwiek robicie w swoim życiu, nie będzie to legendarne,
jeżeli wasi przyjaciele nie będą mogli tego zobaczyć.

Wysłany: 2014-05-21, 18:14

Combacior

Na forum: 5795 dni

Piwa: 2161

Ostrzeżeń: 20%
No to wykonuj?c te instrukcje do tego dojdziesz :| stw?rz sobie pole w bazie i domy?lnie ustaw na 0. Podczas rozpoczynania misji pobierz warto?? tego pola - je?li r?wna si? 0, to gracz tej misji nie robi? - je?li warto?? r?wna si? 1, to gracz ju? misj? wykona?. Gdy gracz zako?czy ju? misj? ustaw pole w bazie danych na 1. Ca?a filozofia - pewnie nie rozumiesz, ale to nie moja wina.

Wysłany: 2014-06-19, 18:37

Gonzales

Na forum: 5463 dni
Nick w MP: Thorus

Piwa: 696

Respekt: 60

"awfesa" napisał/a:

"Combacior" napisał/a:

To to ja wiem tylko nie wiem jak wykona? aby tylko mo?na by?o raz wykona? jedn? misj? przez jednego gracza

Jak ju? wczytasz dane to musisz zrobi? warunek przed podj?ciem misji, kt?ry sprawdzi, czy warto?? zmiennej r?wna si? 1, czyli ?e misja zosta?a wykonana :P

Tagi: wykonana :: misja :: mysql
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » PAWN Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi