Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2013-09-06, 23:53

akon823

Czekotubka :D

Na forum: 4815 dni
Nick w MP: Remik14

Piwa: 152

Respekt: 76,8

Witam.

1. Mam sobie tam enuma , i w gui jak wpisze "Poziom: %i", ten m?j enum to wpisuje mi liczb? bo tak mam ustalone , ale ja chce aby gdy ten m?j enum == 5 to aby wpisa?o w to miejsce jakie? s?owo np Mistrz :D Jak takie co? zrobi??:D

2. Kolejna sprawa to potrzebuje jakiego? naprowadzenia :D Chce zrobic co? takiego , ?e kupuje si? w sklepie jakis przedmiot i po kupnie on si? aktywuje np na godzine , ale aby nie liczy?o gdy gracz nie jest po??czony z serwerem :D czyli chyba musi byc zapis do pliku :D I od razu do tego bym potrzebowa? warunek ze je?li ta kupiona rzecz jest u?yta czyli == 1 to ?e co? tam ma si? dzia? :D

3.Nastepna sprawa to pytanie do Was jak si? dawa?o nad g?ow? gracza jaki? tam napis?:D Mia?em t? funkcje ale zapomnia?em :D

4.Takie og?lne pytanie czy da si? jako? doda? na serwer sw?j obrazek w formie textdrawa lub sprita albo czegos inego bo slyszalem ze niby sie jakos da :D Czy to prawda? I jak to zrobic?:D

Okej jak na razie tyle :D Pozdrawiam :D

Podpis
Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2013-09-07, 00:03

Sillence

Na forum: 5157 dni
Nick w MP: Sillence

Piwa: 1517

Respekt: 416,3
Respekt: 416,3

Cytat:

3.Nastepna sprawa to pytanie do Was jak si? dawa?o nad g?ow? gracza jaki? tam napis?:D Mia?em t? funkcje ale zapomnia?em :D

http://wiki.sa-mp.com/wik...xtLabelToPlayer

Cytat:

4.Takie og?lne pytanie czy da si? jako? doda? na serwer sw?j obrazek w formie textdrawa lub sprita albo czegos inego bo slyszalem ze niby sie jakos da :D Czy to prawda? I jak to zrobic?:D

http://gtao.pl/wlasny-obr...ghlight=zmyslak

Wysłany: 2013-09-07, 00:08

IgrexolonO

Na forum: 6809 dni

Piwa: 1062

Respekt: 651,8
Respekt: 651,8Respekt: 651,8

"akon823" napisał/a:

Witam.

1. Mam sobie tam enuma , i w gui jak wpisze "Poziom: %i", ten m?j enum to wpisuje mi liczb? bo tak mam ustalone , ale ja chce aby gdy ten m?j enum == 5 to aby wpisa?o w to miejsce jakie? s?owo np Mistrz :D Jak takie co? zrobi??:D

if(nazwaZmiennejTrzymajacejEnuma[playerid][nazwaEnumaMistrz] == 5)

Jezus Christ.

"akon823" napisał/a:

2. Kolejna sprawa to potrzebuje jakiego? naprowadzenia :D Chce zrobic co? takiego , ?e kupuje si? w sklepie jakis przedmiot i po kupnie on si? aktywuje np na godzine , ale aby nie liczy?o gdy gracz nie jest po??czony z serwerem :D czyli chyba musi byc zapis do pliku :D I od razu do tego bym potrzebowa? warunek ze je?li ta kupiona rzecz jest u?yta czyli == 1 to ?e co? tam ma si? dzia? :D

aha, pierwszego punktu nie umiesz a potrzebujesz nakierowania. Po pierwszym b?dzie drugie, a po drugim b?dzie trzecie. Nty.

"akon823" napisał/a:

Tak. Dodaj sobie do pliczku .txd od srampa sw?j w?asny obrazek, potem go wywo?uj w grze. Tylko pami?taj:

#1. Nie umiesz tego zrobi?.
#2. Wymaga to tego, ?e inni gracze pobior? Tw?j plik .txd.[/quote]

Wysłany: 2013-09-11, 15:16

Douglas00

Na forum: 4714 dni

Piwa: 874

Respekt: 69,8

Ostrzeżeń: 20%
Kod:

Je?eli dobrze rozumiem, to po prostu, gdy gracz jest pod??czony do serwera dodajesz do jakiej? zmiennej od tego przedmiotu +1 (timer co sekund?) i gdy ta warto?? == 3600, to min??a godzina. Je?eli chcesz, aby liczy?o nawet, gdy gracz jest poza gr?, u?yj sobie gettime() + 3600 a potem warunek gettime() > zmienna.

Tagi: przedmioty
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » JĘZYKI PROGRAMOWANIA » PAWN Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi