Po d?u?szym czasie bawi? si? w pawno z nud?w XD
Postanowi?em zrobi? plugin na statystyki gracza.
Ale nie wiem co mog? jeszcze zapisywa? do pliku...
aktualnie zapisuje : data rejestracji/logowania, zabojstwa, smierci, czas gry.
Mam zamiar doda? tak?e statystyki serwera, min. ilo?? kont (zliczane od zainstalowania pluginu), rekord graczy i nwm co jeszcze xd
Wi?c pytanko, co doda? do tego plugina jeszcze ? co by?cie chcieli by si? w tych statach znalaz?o ?
-ostatnio u?ywany skin, aby si? zapisywa?,
-jakie? osi?gni?cia, tylko musia?by? zrobi? system osi?gni??.
Na razie nic wi?cej do g?owy mi nie przychodzi, ale najlepiej zapisuj to, co masz w GM, czyli np. Masz za???my system przewoz?w z za?adunkami (je?dzi si? tirem z punktu A do B) i zapisujesz kto najwi?cej przewi?z? za?adunk?w.
co do tego z zapisem za?adunk?w, nie robi? tego do mapki, lecz jako osobny skrypt, i nie chce umieszcza? tego, czego kto? mo?e nie mie? czyli tych przewoz?w
Jakie? inne pomys?y ?
Ogl doda?em podgl?danie statystyk innego gracza, chce te? doda? mo?liwo?? przenoszenia statystyk na nowy nick
awfesa, z tymi wej?ciami - dobry pomys? nie pomy?la?em o tym - dodam na 100%
data ostatniej wizyty.. ju? mam dodane
Gonzales, czas online (sesja) oraz ??czny czas online dawno dodany , co my?licie o pokazywaniu ostatniej sesji (w sensie ile kto? ostatnio gra? (godz, min, sek), mi si? wydaje ?e to zb?dny bajer - ale jak wy uwa?acie ?)
Gonzales, sorki ... nie doczyta?em do ko?ca z tymi trafieniami i ??cznie zebranym HP - pomys? ?wietny, tylko ciekawe jak mam sie za to zabra? c?? pomy?li si? nad tym p??niej
Ze zniszczonymi pojazdami - tak?e strza? w dziesi?tke
hah tyle sie ciekawych bajer?w znalaz?o
BTW: zabici gracze (sortuj?c ich w jaki spos?b, poszczeg?ln? broni? czy zabity strza?em , przetr?cony czy jak ? bo troch? nie rozumiem rozwi? t? my?l bardziej )
AdiX_, wida?, KTO? NIE CZYTA tematu, a nast?pnie pisze to, co KA?DY podstawowy plugin na statystyki ma!
Data rejestracji, data ost logowania, id skinu, lacznie zabojstw, lacznie smierci, laczny czas gry HH:MM:SS, lacznie zadane DMG, lacznie odebrane DMG.
Tak?e mozna sprawdzic statystyki innego gracza,
zrobic musze jeszcze przenoszenie statystyk na nowy nick.
Skrypt tak?e robi automatyczny zapis statystyk gracza oraz serwera.
A w statystykach serwera jak narazie mam ilosc wejsc na serwer oraz ilosc kont (skrypt liczy ile bylo rejestracji)
Nick
Score
Ilo?? zabi?
Ilo?? ?mierci
Ostatni skin
Ile razy wchodzi? na serwer
Ilo?? warn, mute, jail, kick, ban
Czas sp?dzony na serwerze
Statystyki event?w (i innych atrakcji z serwera)