Cze??. Mam problem z wybiera?k? skin?w. Chcia?bym zrobi? wybiera?k? w p?czkarni w LS, ale nie wiem sk?d mam wzi?? pozycje do tej wybiera?ki (wsp??rz?dne, w kt?rym miejscu ma sta? skin). M?g?by mi kto? to wyt?umaczy?? By?bym bardzo wdzi?czny.
Chodzi o to:
PS: M?g?by mi kto? jeszcze podes?a? schemat jak ma wygl?da? taka dobra i dzia?aj?ca wybiera?ka skin?w?
Cze??, na czacie wpisz /save i poka?e ci si? twoja pozycja x, y, z w notatniku o nazwie savedpositions, nast?pnie wejdz w start i w pasku wpisz savedpositions. Nie zapomnij o |ID| Interioru i powrotu, czyli |0|
No to to wiem, ale mi o co innego chodzi. To mo?e tak to wyt?umacz?. Czy, aby zrobi? wybiera?k? w tej p?czkarni to musz? w niej si? znajdowa?, czy wystarczy jak wpisze byle gdzie /save, a p??niej odpowiednio dodam id interioru i b?dzie ta wybiera?ka w tym barze?
Jakby kto? m?g? to prosi?bym o podes?anie jakiego? schematu na wybiera?k?.
PS: Jak mo?na ''zdoby?'' wsp??rz?dne kamery, jaka ma by? skierowana na skin?
Aha dzi?ki. A jak mog? ''wej??'' do takiego interioru i zapisa? t? pozycj?? Pr?bowa?em to zrobi? w taki spos?b. Gdy wgra?em sobie na serwer domowy map? PGT to zauwa?y?em, ?e s? takie ''domki'' obok wa?niejszych miejsc takich jak ta p?czkarnia. Weszed?em tam, zapisa?em sobie pozycj?, sprawdzi?em jakie id ma ten interior i odpowiednio (chyba ) zrobi?em to w Pawno. Ale gdy weszed?em na serwer z t? ''niby wybiera?k?'' to by?o tylko jakie? dwukolorowe, jednolite t?o. Klikn??em spawn, ale dalej to by?o. Dlatego ten spos?b chyba odpada.
Czyli moje pytanie brzmi: Jak mog? si? ''znale??'' w takim interiorze online w grze?
Dajesz kordy gdzie on ma potem by? po wyjsciu, bo interiory robione s? gdzies w niebie, nie na ziemi.
a w mapie normalnie dajesz kordy wybiera?ki tego interioru, potem po spawnie ma by? gdzie? tam, gdzie chcesz
No ju? troch? kapuje, ale jeszcze jedno. Sk?d mam wzi?? te koordy tej p?czkarni? Bo z tego co przeczyta?em to: Trzeba ustali? koordy wybiera?ki (ta p?czkarnia), a p??niej koordy spawnu.
=X=, dzi?ki wielkie za to, ale ja nie chc? gotowca, tylko chce si? co? nauczy?. M?g?by? mi wyja?ni? (tak na ch?opski rozum ) jak zrobi? tak? wybiera?k? w tym barze? Sk?d pobra? pozycj? (bo po swojemu chcia?bym ustali? miejsce wyboru skina w tym barze), jak doda? skiny do wybiera?ki (jakie? r??ne skiny), bo napisy przy przewijaniu to powinienem da? rad? zrobi? (GameText...itd.). A i jeszcze jak mog? ustali? jak ma by? kamera przy wybieraniu skina? A jak si? ustala ile od, ?e si? tak wyra?? ''ekranu'' jest oddalony skin? Chodzi mi o to, ?e mo?e by? skin blisko nas, lub dalej tak jak w wybiera?ce wy?ej.
Je?li by? mi to wyja?ni? (lub kto? inny) bardzo dok?adnie i szczeg??owo daj? 10 punkt?w respektu.
A m?g?by? jeszcze mi napisa? sk?d pobra? koordy pozycji w tej p?czkarni? Chodzi mi jak znale?c si? w tym interiorze i zapisa? pozycj?, jakim sposobem to zrobi?.
Wejdz do zardzewia?ego p?czka, sta? na swojej ulubionej pozycji i wpisz na czacie /save i sprawdz txt. o nazwie savepositions i wyodr?bnij pozycj? x, y, z np:
Aha, czyli musz? zrobi? CMD na tp do tego interioru (baru) i dopiero wtedy tam sobie /save wpisa??
Czy ta cmd musi by? zawsze w moim GM czy mog? sobie oddzielnie to zrobi? na nowym pliku pawn? B?dzie ta wybiera?ka dzia?a?, gdy sobie wgram tylko te pozycje, kamer? itd bez tej cmd?
To tylko teleport, aby zapisa? pozycj? do twojej selekcji skin?w, aczkolwiek je?li chcesz mo?esz mie? tam teleport je?li uwa?asz, i jak b?dziesz w p?czkarni to wybierz swoje miejsce sta? i wpisz /save
Ju? prawie wiem wszystko. Jeszcze jedno. Jak si? ustawia pozycj? kamery i og?lnie co z kamer? w wybiera?ce zwi?zane? Po wpisaniu /save ona si? zapisuje czy jak?
PS: Jak b?de na kompie to dodam Ci kilka punkt?w respektu.