Witam was serdecznie, ot?? zauwa?y?em ostatnio ?e spora cz??? nowych u?ytkownik?w nie wie jak zrobi? podgl?d zdj?cia podczas tworzenia nowego tematu. Postaram si? wam to dzisiaj wyt?umaczy?..
PIERWSZY SPOS?B
1. W??czamy przegl?dark? i wchodzimy na stron? imgur.com
2. Gdy jeste?my ju? na stronie klikamy przycisk "New Post"
3. Wciskamy przycisk "Browse", wybieramy nasze zdj?cie z pulpitu i akceptujemy.
4. Teraz czekamy a? zdj?cie wgra si? na hosting.
5. Gdy zastaniemy wgrane zdj?cie przesuwamy kursorem na nie i zn?w przesuwamy na strza?k? i klikamy "get share link".
6. Powinien pokaza? nam si? panel a w nim nas interesuje tylko "BBCode (Forums)" wciskamy "COPY" i wklejamy to do w?tku.
-------------------------------------------------------
Wklejaj?c to do tematu powinni?my otrzyma? taki efekt:
DRUGI SPOS?B
1. Szukamy zdj?cia w internecie jakie chcieliby?my pokaza? w temacie(Ja szukam w Google Grafika)
2. Gdy ju? znajdziemy zdj?cie i si? ono za?aduje wciskamy prawym klawiszem myszki i klikamy w opcje "Kopiuj adres obrazka"
3. Teraz przy tworzeniu nowego tematu w miejscu do kt?rego chcemy da? podgl?d zdj?cia wpisujemy
[.img]test[/img]

( BEZ KROPKI NA POCZATKU )
4. Teraz zamiast "test" wklejamy nasz link kt?ry pobrali?my ze zdj?cia w punkcie 2 ((PAMI?TAJ ABY USUN?? KROPK?))
-------------------------------------------------------
Je?eli zrobi?e? wszystko tak jak poda?em wy?ej powiniene? otrzyma? taki efekt:

===========================
Po ?rodku bbcode [img]CZYLI TUTAJ[/img.] zawsze powinien by? link bezpo?rednio odnosz?cy si? do zdj?cia czyli taki z zako?czeniem np. .png lub .jpg!!
===========================
Tak wiem ?e jest to banalne lecz wi?kszo?? u?ytkownik?w
robi to ?le co zmusza moderator?w do interwencji. Mam nadzieje ?e kto? skorzysta i naprawd? przyda mu si?.
Pozdrawiam,
adaskOO