nie, kurde nie mog? wyt?umaczy?, teraz mam tak, ?e tylko mog? wzi?? towar pierwszy, bo mam 0 reputacji, jak np mam 5 reputacji to ju? pierwszego nie mog? a drugi mog?, chc? ?e jak mam np 5 reputacji to mog? pierwszy i drugi bo domy?lnie mog? drugi.
a ja ci pisa?em kilka razy ?e nie dzia?a, nie wyskakuje informacja ?e wymagana reputacja, do 10 towaru a w tym towarze i innych s? od 10 do 40 reputacji... a ja mam 5 wi?c nie dzia?a....
maxerxxl, musi dzia?a?. sprawdzasz w ifie masz == to tylko bierze towar kt?ry ma reputacje np.5 a jak jest <= to bierze towar z reputacji 0 i 5 nie wiem co ty masz.
local reputacja0 = SprawdzReputacje(opcja)
xmlUnloadFile(plik)
if (reputacja0 <= "".. getElementData(gracz, "reputacja") .."") then
-- bla bla
else
outputChatBox("* Nie posiadasz wystarczaj?cej reputacji aby podj?? te zlecenie!", player, 255, 0, 0)
end
local reputacja0 = SprawdzReputacje(opcja)
xmlUnloadFile(plik)
if (reputacja0 <= tonumber(getElementData(gracz, "reputacja"))) then
-- bla bla
else
outputChatBox("* Nie posiadasz wystarczaj?cej reputacji aby podj?? te zlecenie!", player, 255, 0, 0)
end
ok, teraz jest problem bo nie sprawdza towar?w kt?re maj? od 0 do 50 reputacji, a te od 50 do 90 reputacji sprawdza czy mam, i 100 nie sprawdza, a reputacji mam 5.
teraz to mam dost?p do towar?w od 5 reputacji do 50, potem od 50 wymaganej reputacji w towarze do 90 wyskakuje komunikat, nast?pnie w towarze o 100 reputacji nic nie wyskakuje.