Witam,mam problem z obiektami,mianowicie problem jest w tym:
Jak wstawi? za???my dwie bazy np Baza wojska i Baza PD(za???my ?e z 3k linijek),
i po tych kilku bazach nie wstawia mi ?adnych obiekt?w,nawet nie dzia?aj? ju? kierunkowskazy i nie pokazuje pickup?w domk?w oraz stacji benzynowych.
Prosz? Was o pomoc,borykam si? z tym 2 miesi?ce.
Za pomoc leci piwko oraz repa,z g?ry dzi?kuj?.
No to nie licz, ?e co? si? zmieni, bo jest ograniczenie na obiekty. Gracz w jednej chwili mo?e streamowa? 1000 obiekt?w. Te? kiedy? mia?em podobny problem, mianowicie mia?em dwa skrypty z obiektami + gamemode. Obiekty z gamemoda dzia?a?y prawid?owo, wczyta?em pierwszy skrypt i obiekty z niego te? dzia?a?y prawid?owo, wgra?em drugi skrypt i obiekty z pierwszego skryptu przesta?y dzia?a?. Mo?liwe jest, ?e po prostu jest ich za du?o.
Mo?esz mie? jak w mapie "gold" kt?ra nie wczytuje wgl obiekt?w np :3 spr?buj tak jak m?wie, zmie? obiekty na dynamic i zr?b OSOBNY SKRYPT, i sprawd? w mapce czy nie masz jaki? blokad czy co?. Bo to te? mo?e by? z sensem.
@edit: I pami?taj o tym ?e pojazdy i obiekty s? odzielnie, tzn pojazdy w jednym skrypcie a obiekty w drugim, i zobacz czy masz aktualne i potrzebne pluginy do mapki.
Madd, tutaj si? z Tob? zgodz?, chyba ka?dy powinien . Og??em, zawsze robi? tak (programuje w Notepadzie ++ ): Nowy -> Zapisz jako: obiekty.pwn -> All types, i po sprawie, p??niej wystarczy wklei? linijki z obiektami do tego skryptu i tyle xd.
Ja obiekty mam w oddzielnym GM,wygl?da to tak SERWER--->Pawno--->Include--->RT--->Obiekty i tam mam w notatniczku,mog? tylko w CreateObject wstawia?,w Dynamic nie przejdzie,mo?e mi kto? podpowiedzie? co? z sensem?
Wklej wszystkie obiekty w CreateObject w pierwsze okienko na stronie: http://gtamap.delux-host.com/converter/
Nast?pnie pomiedzy oknami wybierz z zak?adki 'Y_LESS (co? tam co? tam)' i poczekaj a? Ci przekonwertuje obiekty do streamera. Jak Ci sie w drugim okienku wy?wietl? obiekty to skopiuj to wszystko, utw?rz nowy skrypt w pawn: