Cze??! Na samym starcie chcia?bym zaznaczy?, ?e jestem ?wie?y w LUA i dlatego prosz? o jakie? trafne wskaz?wki, a nie gotowe rozwi?zania, dzi?ki.
A wi?c chcia?bym stworzy? pewien obiekt (mo?e by? to plik .png czy co? gotowego z MTA) co b?dzie nad g?ow? gracza z danej grupy i b?dzie to widoczne tylko dla cz?onk?w tej grupy - tak aby mo?na by?o siebie lepiej rozpozna?.
Mam pewien kod odpowiedzialny za same grupy, jednak nie wiem jak wrzuci? tam w?a?nie t? linijk? kodu, nawet nie wiem jak mia?aby za bardzo wygl?da?, poza tym, ?e musia?bym u?y? funkcji
A wi?c kod na pokazywanie siebie nawzajem na GPS wygl?da tak:
My?l?, ?e gdybym go lekko przerobi?, co? w stylu
Czy po takim typowym skopiowaniu ze zmian? podstawowych zmiennych serwer mo?e mie? z tym problem? Z odczytaniem ich?
Domy?lam si?, ?e t? zmienn? nale?y wrzuci? gdzie? w to miejsce:
Nie wiem za bardzo gdzie umie?ci? GetLocalPlayer, na pocz?tku zdefiniowa? to czy jak bo jest to ju? zawarte na g?rze kodu. Te? nie mam poj?cia co wpisa? do "VisibleTo" - Group?