Zaloguj się by uzyskać pełen dostęp. Nie masz jeszcze konta? Założ je już teraz w kilka sekund.

Wysłany: 2026-08-19, 11:07

NewStories

Na forum: 2732 dni
Nick w MP: Dobrich

Piwa: 4

Respekt: 50

Ostrzeżeń: 60%
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ!

🚔🚑🚒 Wracamy do gry, wyjadacze? Szukam ekipy do odbudowy PSSM! 🚒🚑🚔

Cześć wszystkim!

Pamiętacie te czasy, kiedy PSSM było MIEJSCEM na MTA? Pościgi, akcje z pogotowiem, całe noce spędzone na czekaniu na zgłoszenie z dyspozytorki, klimat którego już się chyba nigdzie indziej nie znajdzie? No właśnie. Postanowiłem to odpalić od nowa i szukam ludzi, którzy pamiętają tamten klimat i mają ochotę pomóc to zbudować jeszcze raz – tylko lepiej.

Nie szukam tu tylko graczy do klepania w stylu "wbijam jak wystartuje". Szukam ekipy, która pomoże to ogarnąć OD PODSTAW, bo sam wszystkiego nie ogarnę, a poza tym – kto lepiej wie jak to powinno wyglądać niż ludzie, którzy tam kiedyś realnie grali?

Kogo szukam:

» Starzy gracze / admini PSSM (i podobnych serwerów służb mundurowych) – Twoja pamięć o tym jak to działało jest złota, nawet jeśli nie umiesz kodować

» Scripterzy Lua – jak ogarniasz skrypty na MTA, odezwij się koniecznie

» Mapperzy – stare mapy trzeba odświeżyć, nowe dorobić

» Ludzie do social media / Discorda – ktoś kto ogarnie community, zrobi grafiki, poprowadzi fanpage

» Testerzy – jak lubisz szukać bugów i wkurzać devów zgłoszeniami, to robota dla Ciebie

Co planujemy (w skrócie):

Trzymamy klimat starego PSSM – te same wibracje, może parę odświeżonych elementów z dawnych lat – ale dorzucamy nowoczesność, której kiedyś brakowało: ogarnięty HUD, sensowny voice RP, porządna akademia dla nowych, żeby wiedzieli co robić od pierwszej minuty. Nie robimy kolejnego generycznego RPG z pracami i biznesami jak wszyscy dookoła – stawiamy NA SŁUŻBY, bo to zawsze był sens tego serwera.

Wiem, że PSSM wracało już parę razy i za każdym razem gasło – dlatego robimy to z głową, mamy plan na finansowanie serwera na dłużej niż miesiąc i nie znikamy po dwóch tygodniach jak niejeden "powrót" wcześniej.

Plany na marketing są ambitne, chcę aby ten projekt wskrzesił nie tylko serwer PSSM, najbliższym memu sercu - ale również całą plaforme MTA.

Jak chcesz pogadać, pomóc, albo po prostu podzielić się wspomnieniami i pomysłami – pisz tutaj w temacie albo napisz do mnie na discordzie: dobrich7_

Każdy kto się zaangażuje na tym etapie, dostanie coś w stylu rangi "Założyciela" jak serwer wystartuje – w końcu bez Was tego by nie było.

Do zobaczenia na kanale! 🚨

Podpis
Dobrich/9971
Postaw piwo autorowi tego posta

Wysłany: 2026-08-20, 20:17

ggienek

Stały gracz MTA

Na forum: 554 dni
Nick w MP: M.T.A

Szczerze? Bardziej wygląda to na szukanie ludzi, którzy za Ciebie stworzą serwer, niż na szukanie „starych wyjadaczy MTA” XD Całe ogłoszenie jest napisane tak chaotycznie, że ciężko w ogóle zrozumieć, czego konkretnie szukasz. Z jednej strony piszesz o powrocie PSSM i szukaniu ludzi, którzy pamiętają stare czasy, a z drugiej wymieniasz scripterów, mapperów, grafików, ludzi od social mediów, testerów i administrację czyli praktycznie kompletną ekipę potrzebną do postawienia serwera od zera. Do tego „nie szukam tylko graczy”, „sam wszystkiego nie ogarnę”, plany na marketing i odbudowę całej platformy MTA… To w końcu jest reklama projektu, rekrutacja ekipy deweloperskiej czy szukanie graczy na GTAO? XD Jeżeli serwer faktycznie jest dopiero na etapie „szukamy ludzi, żeby go zbudować”, to chyba warto było napisać to wprost, zamiast owijać całość w sentymentalny powrót starych wyjadaczy.

Wysłany: 2026-08-20, 21:06

NewStories

Na forum: 2732 dni
Nick w MP: Dobrich

Piwa: 4

Ostrzeżeń: 60%
Sam tworzę skrypty, badam rynek czy jest w ogóle na to popyt. Z doświadczenia wiem że tworzenie serwera samemu kończy się wypaleniem po 2 miesiącach, dlatego chcę znaleźć ludzi - od strony technicznej jak i osób zainteresowanych do współtworzenia projektu od strony kreatywnej, którzy będą pomagać od strony testowania i wymyślania nowych pomysłów. Nawiązałem do ogólnie graczy ponieważ jestem ciekaw zainteresowania pomysłem. Jeśli chodzi o tworzenie projektu na scenie MTA to wydaje mi się ze nie o tyle chodzi o pozyskanie graczy na serwer a całą platformę, to chciałem przekazać. Jeśli chodzi o chaotyczność w poście, tak zgadza się mogło być to nie jasne.

Tagi: starych :: wyjadaczy :: mta
Anonymous

Na forum: 245 dni

Anonymous Koniecznie zajrzyj na:

Skocz do:  
GTAONLINE.PL » OGÓLNE » GIEŁDA Odpowiedz do tematu