Witam, nie dawno postanowi?em za?o?y? serwer, mam wszystkie potrzebne skrypty, lecz mam problem z rozwo?eniem towar?w.
Gdy dowioz? paczk?, fundusze si? dodaj? tak samo jak i punkty. Wszystko si? zapisuj?, ale je?eli zrestartuje skrypt, wszystko si? zeruje i trzeba robi? od nowa.
Skrypt jest z RPG marmata00 (skrypt nie jest m?j)
Bardzo prosi?bym o udzielenie pomocy, za pomoc dam .
Pozdrawiam, VenturaS# √
#VenturaS^, zapewne trzeba zrobi? zapis lub zmodyfikowa? istniej?cy. Najlepsz? metod? jest utworzenie bazy danych np. mysql lub zmodyfikowanie istniej?cej.
Je?li chodzzi o AccountData ( to jest baza sqlite wewn?trzna kt?r? zawiera ka?dy server mta)
U?ywasz funkcji.
setAccountData
getAccountData
i piszesz np funkcje ...
Powy?ej podana procedura to przyk?ad jaki mo?esz zastosowa?. Piszesz cos na wz?r tego a pozniej sie odwolujesz do tej funkcji w kodzie skryptu po dostarczeniu paczki
Witam, ja mam co? takiego z tymi funkcjami MySQL bla bla bla, getAccountData, lecz tak samo jak z paczkami po zresetowaniu skryptu, wszystko trzeba robi? od nowa, poni?ej umieszczam kod:
Mo?na zrobi? now? funkcj?, podpi?? j? pod pod zdarzenie kt?re wykona si? po wy??czeniu skryptu w kt?rym pobierzemy wszystkich graczy na serwerze i zapiszemy im pieni?dze.