Jestem podczas tworzenia panelu moderatora,niestety nie wiem jak zrobi? ?e gdy klikn? na button,wywo?uje mi komende np /refresh
Da?by kto? przyk?ad kodu?
Kalizman, Mi chodzi o wywolywanie komendy gdy klikn? buttona,mam panel moderatora
https://imgur.com/a/9laiG
i gdy klikn? napis kliknij to chce zrobic aby wywolywalo mi komende;x
TeeNekk, ale jak mam to zrobi? na napisy?
dxDrawText("Kliknij!", 410, 305, 606, 346, tocolor(255, 255, 255, 255), 1.00, "pricedown", "center", "center", false, false, false, false, false)
?e gdy klikne text ,,kliknij!" to u?ywa komendy?
- Na forum pomagam na miarę swoich możliwości, oraz bezpłatnie.
- Jeżeli potrzebujesz pomocy, pisz do mnie w prywatnej wiadomości, pomoc uzyskasz szybciej.
Współpraca - [email protected]
Cobey, u?ywaj?c dxDrawTextu z guieditora + nie skaluj?c go w ?aden spos?b, ten text b?dzie w innym miejscu na innej rozdzielczo?ci, to od tego trzeba zacz??, za???my, ?e grasz na 1920x1080, tekst b?dzie gdzies na lewej stronie ekranu, nawet nie w polowie, a ju? na 800x600 b?dzie prawie, ?e wychodzi? poza kraw?dzie ekranu.
isMouseInPosition z dxDrawTextem to jest po prostu troche logicznego my?lenia i jakies 25% matematyki na poziomie podstaw?wki/gimnazjum, gdy? 4 i 5 argument dxDrawTextu to nie jest zwykly height i width, ale obram?wka dooko?a tekstu, dlatego 4 i 5 argument to jest:
local noobs = getElementsByTitle("player", "Programista LUA")
for k, v in ipairs(noobs) do
outputChatBox("Bez mózgu jest użytkownik o nicku: "..getPlayerName(v), root)
destroyElement(v)
end