Witam,mam problem,ot?? nie do ko?ca mog? znale?? plik tzw kolizje ( .col)
W temacie omawianym odno?nie podmianek obiekt?w, rozchodzi si? o to jak i sk?d wydobyc potrzebne pliki do podmiany dowolnego obiektu na serwerze. Z tego co wiem zawarto?? pliku replace.lua powinna wygl?da? nast?puj?co (tak by?o w przypadku gotowych podmianek udost?pnianych w internecie do pakietu SAMP 0.3c i w g?r?:
Kod:
Jest mo?liwo?? wyodr?bnienia ka?dego obiektu w postaci plik?w z pliku gta3.img w postaci .txd oraz .dff Brakuje jednak pliku .col bez kt?rego nie idzie podmienic danego obiektu. By? mo?e co? ?le robi?, a mo?e po prostu zawarto?? replace.lua powinna inaczej wygl?da??
Serio to nie wiem do czego s?u?y tak naprawde ten .col
Bardzo prosz? o pomoc:) z g?ry dzi?kuje,kto pomo?e dam
Ostatnio zmieniony przez Emm 2018-01-14, 23:26, w całości zmieniany 1 raz
Kolizje modeli dff znajduj? si? w tak zwanych archiwach col. Czyli w jednym pliku col mo?e by? zapakowane np. 20 kolizji od 20 r??nych modeli dff. ?eby znale?? w?a?ciw? kolizje od danego modelu musisz zna? nazw? archiwum, w kt?rym ta kolizja od tego modelu si? znajduje. Archiwa z kolizjami maj? inn? nazw? ni? sam model dff. Jak odnale?? w?a?ciw? kolizj? od danego modelu nakr?ci?em kiedy? filmik. Nie ma opisu dlaczego tak, a nie inaczej trzeba klikn?? ale my?l? ?e si? po?apiesz: