Hej, chcia?bym zrobi? system powiadomie?. Chcia?bym ?eby dzia?a? tak: Pojawia si? zdj?cie po za ekranem potem przesuwa si? do prawego g?rnego rogu. Nast?pnie gdy pojawi si? kolejne powiadomienie to si? przesunie do do?u gdy b?d? ju? 3 takie na ekranie to wtedy to 3 zniknie. Wiem ?e b?dzie mi potrzebne: guiStaticimage, settimer, interpolateBetween reszty nie wiem. I w og?le nie wiem jak za to si? zabra?. I chcia?bym ?e jakby zrobi? taki system i w nim b?d? zmienne: "error", "Z?e has?o lub login", i zdj?cie znaczka erroru i robi? tak. noti.error1() (Tak si? da w lua, i takich err?w b?dzie pare np noti.error2() Po prostu w funkcji je zrobi? mo?na.)
-Dobra druga rzecz, dobra mam sobie panel logowania. Ale mam te? np: Panel pomocy. I czy mog? jako? zablokowa? ten panel pomocy, bo wpad?em na pewien pomys? w panelu pomocy da? funkcje hideGUI(), i potem w logowaniu da? w mecie export="hideGUI" i potem wpisa? hideGUI(), Ale przecie? nadal b?dzie mo?na je pokaza? pod f1, czy wi?c da si? zablokowa? jako? tego f1?
do powiadomie? masz wszytko a jak chcesz liczy? te powiadomienia to wystarczy umieszczanie ich w jakies tabeli i sprawdzanie ile ich jest, ale nie rozumiem bawienia si? w noti.error1() ipt, zrob sobie jedna funkcje w ktorej masz 2 parametry - ikona i tresc powiadomienia. W zaleznosci od ikony to zmieniasz ten image i tyle. Co do tego panelu pomocy to nie rozumiem, po co sie bawic w te exporty skoro mozesz skopiowac ta funkcje i dac w obu dwu plikach?
Czekaj jak dw?ch??? Zrobi?em sobie panel pomocy i logowania, tylko gdy jestem w panelu logowania to mog? te? korzysta? z panelu pomocy. Nie rozumiem co napisa?e?.
[ Dodano: 2017-07-29, 23:59 ]
A jak b?d? mia? jakie? problemy to b?d? si? pyta? o te powiadomienia.
Podpis
Aktualny najlepszy kontakt do mnie: Szydlo#8134 (Discord)
dobra bo ja zrozumialem ze masz funkcje hideGUI i ja chcesz exportowac zeby chowac panel logowania. to zrob sobie elementDate ktora blokuje panel pomocy jezeli jest na true, dopiero po zalogowaniu dajesz ja na false. oczywiscie po wejsciu na serwer od razu ja dajesz na true